NYÚZ 12.

K77 Nem kell a kvóta címmel küldött egy kis személyes élménybeszámolót délelőttjéről. A Nyúz-ba tettem, mert azt gondolom, ez minden sajtótájékoztatónál beszédesebb.

Ma délelőtt aláírást gyűjtöttem a FIDESZ kezdeményezésének keretében. Életemben sosem csináltam még ilyet. Egészen érdekes élmény volt.

A helyzet egyszerű: a kvótarendszer ellen tiltakozik Magyarország, s ennek elkerülésének érdekében gyűjt aláírásokat a kormánypárt.
A helyszín: kisváros, piac előtti járda. Időpont: reggel nyolc.

Jönnek az emberek. Meglátják, hogy valamit alá akarunk íratni és kérdés nélkül jönnek. Többségük tudja miről van szó és már írja is alá. Akad olyan, aki tudta, hogy mikor, hol leszünk és csak az aláírást kerékpározott oda hozzánk.

A magyar emberek nagyon nagy többsége tudja, hogy mi ez és mit támogat az aláírásával. Egy kisebb részüknek az is elég, hogy meghallja a migráns szót, máris tiltakozik, és már kanyarítja is a nevét a papírra. Egy minimális hányaduk pedig nem ír alá semmit. 

Közel három óra alatt egyetlen egy magyar polgárral sem találkoztam, aki azért nem írta alá az ívet, mert támogat az EU-s kvótarendszert. Értik? Egyetlen egy ilyen ember sem jött velem szembe, pedig találkoztam néhánnyal.

A helyzet egyszerű. Az emberek nem kérnek a kvótarendszerből és az EU ezen törekvéseiből sem. A magyarok ezt rengeteg aláírással alá is támasztják, s ezekkel együtt mehet az unió elé a magyar javaslat.

Aztán majd ezt is utánunk csinálják a többiek, mint a kerítést – vagy a kaput szárnyakkal... Mert mi tudjuk, mit akarunk. Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyunk egyedül.  

2
http://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/22217/pics/14468951669332196_800x600.jpg
Aláírásgyűjtés,Kvóta,NYÚZ
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Erik válasza: Gyuribá` bejegyzésére 2015-11-17 22:39:07
Egerben a Spar áruháznál írtam alá az ívet 2015 nov. 14-én. A hölgy aki az asztalka mögött állt, didergett. Éles szél fújt. Megkérdeztem hát tőle, hogy miért nem húzódik be az üzlet szélvédett árkádja alá. Azt felelte, hogy ott volt, de valaki felszólította ( talán az árú-házból) hogy menjen onnan mert ott nem lehet aláírást gyűjteni. Igaz elküldte az ott kolduló idős asszonyt is, de ő már visszament. JE.
Válaszolok
Gyuribá` 2015-11-07 16:38:25
Lassan (vagy gyorsan?) eljön az idő, hogy arról kell nyilatkozni : akarunk vagy nem ...(maradni az EU-ban) ...? Na én arra az aláírásgyűjtésre leszek kíváncsi ! Mert, hogy nincs nagyon távol : biztos vagyok benne ...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?