Merkel! Anyu hogy van?

Csúri Ákos
2016.07.22.

Persze írhatnám úgy is, ahogy a közbeszédben használjuk: anyád, hogy van?

De nem írom, mert mégis csak volt gyerekszobám.

Azoknak a németeknek is volt (feltehetőleg), akik most egy müncheni bevásárlóközpontban átélték – és szerencsésen TÚLÉLTÉK – életük borzalmát. A rendőrség effektíve kijárási tilalmat rendelt el Bajorország fővárosában, az elkövetőket ezekben a percekben is keresik. Közben lépten-nyomon írják a közösségi oldalokon: Danke, Merkel! (az intonáció nyilván élőbeszédben egészen izgalmas lehet…).

Közben Belgrádból felkerekedett mintegy 300 migra a magyar határ felé…

Közben kiderül, hogy a würzburgi baltás mészárost Magyarországon kétszer is regisztrálták tavaly, de a németek nagy ívben leszarták ezt.

Szóval: Frau Merkel! Anyu hogy van?

Címkék: Angela Merkel

NYÚZ 15.

Egy Németországban dolgozó cseh orvosnő világnak szóló üzenetét küldték meg nekem emailen (fordítás egy yahoo.com-on megjelent hozzászólásról).

„Tegnap a kórházunkban megbeszélést tartottunk a nálunk kialakult helyzetről és arról, hogy egy másik müncheni kórházban már tarthatatlan a helyzet. A körzeti orvosi rendelők nem tudják már kezelni a kialakult vészhelyzetet, ezért mindenkit a kórházakba küldenek. Sok muszlim elutasítja, hogy őket orvosnők kezeljék, és mi sem vagyunk hajlandók azok közé az állatok közé menni, különösen azokhoz, akik Afrikából jöttek.

NYÚZ 10.

„Katonai konfliktus alakulhat ki a Nyugat-Balkánon, ha Németország határa lezárásával próbálja megállítani a menekülthullámot” – mondta Angela Merkel hétfő este a CDU darmstadti fórumán az MTI beszámolója szerint.

Na, csókolom, akkor most mi a tosz is van? Mutti Merkel elküldi a meghívót – amelynek következtében mindenki, a román oláh cigánytól a nigériai hótfekáig „szír” lesz –, hogy mindenkit befogadnak, liberalizmus éjaéjaó, aztán meg megy a nagy kifarolás a buliból, kerítéssel meg a koalíciós perpatvarral. (Apropó kerítés! Nem kellene egy ötletpályázattal segíteni szegény sógoroknak, hogy miként hívják nem kerítésnek a kerítést? Mert ez a szárnyas lik, elég szánalmas…).

És most Mutti bemondja a tuttit: háború lesz a Balkánon, ha lezárják a határt. Azaz felelősséget visszatolni, mosom kezeim, én jót akartam, de hát ez a sok hülye európai tagállam…

Nem Mutti. Háború nem a kerítés miatt (reméljük nem) lesz. Hanem ez európai vezetők tökölése miatt. Ha hallgattak volna egy kis közép európai ország vezetőjére, akkor ez a kérdés most nem lenne kérdés.

A zsarolás meg gusztustalan.

A szarra először azt mondani, hogy sütemény, majd ha felszolgáltak, akkor finnyásan visszadobni, hogy ez szar és egyék meg, akik sütötték? Hát, ki sütötte, Muttikám? A szerbek? A horvátok? A szlovénok? A magyarok?

Nem, Mutti, Te sütötted. És az első perctől kezdve tudtad, hogy miből mit.

Hát, ne finnyáskodj, hanem fogyassz! És ne fenyegetőzz háborúval.

Ezeket a cikkeket olvastad már?