Juncker, a részeg DJ

Csúri Ákos
2015.08.28.

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker publicisztikát írt a német die Weltben. Bár ne tette volna. Szégyelli magát helyettem is. Elnézést kér a nevemben is. (Ki kérte meg rá?) Leírja, hogy milyen Európát képzel el. Olyat, amelyikben befogadják, simogatják, cirógatják a menekülteket, amelyikben utolsó falat kenyerüket is odaadják, akik összekuporgatott kis vagyonkájukat mosolyogva adják a vonakodó migránsnak, átengedik az egy élet munkájával felépített otthont és a többi, és a többi.

Címkék: Publicisztikák

Orbán Viktor világa

Tusványoson – köntörfalazás és pc-őrület nélkül – kimondatott az, amiről az elmúlt esztendők (s kiváltképpen a legutóbbi 1 év) kormányzati politika-felfogás szól. IGEN a nemzetállamokra épülő, keresztény Európára s NEM a multikulturális, végiggondolatlan, csak szavakban liberális Európai Egyesült Államokra. Mindebben a koordináta-rendszerben precízen elhelyezve Magyarországot, a határainkon belül és kívül élő magyar embereket. Igazolási alapként több mint 1.000.000 visszaküldött kérdőív tökéletesen egy irányba mutató válaszaival.

Hunyadi és Orbán

Július 22-e a magyar történelemben a nándorfehérvári (ma Belgrád) diadal napjaként vonult be. A Hunyadi János, Kapisztrán János és Szilágyi Mihály vezette keresztény sereg 1456-ban ezen a napon világra szóló győzelmet aratott Nándorfehérvár, az „ország kapuja” alatt. A diadalnak óriási szerepe volt abban, hogy a török hetven évig nem vezetett nagyobb hadjáratot Magyarország – s ez által Európa, a keresztény világ – ellen.

Allah akbar és a rettegés foka

Csúri Ákos
2015.07.03.

Ez a poszt tulajdonképpen a végén belinkelt felvételről szól.

Arról, hogy ezek a jól fejlett „menekültek” nem MUNKÁT, KENYERET!-skandálásokkal, hanem vészjósló, egyre erősödő Allah akbar!-kiáltásokkal tudatják: nem „menekültek” ők. Hanem hitüket pajzsként maguk előtt tartó népvándorló területfoglalók. Annektálnak mindent, ami az utukba kerül. Akinek van idegrendszere végignézni ezt a 31 percet, az láthatja: itt életerős, mondhatni harcedzett férfiak csatakiáltásáról van szó. Sehol egy gyermek, sehol egy nő – a hazai jogvédők nagy-nagy bánatára. Ez a videó mindennél árulkodóbb. Lerántja a leplet a Soros György pénzén hivatásosan aggódó civilekről és az untermannokként alájuk játszó politikusokról, a botkákról (tényleg: ha Szeged belvárosában csinálnák ezt, akkor még mindig olyan szívélyes lenne velük?).

Botka, a vak hazudozó

Botka László, Szeged szoci ura a Szabad Nép utódjának odanyilatkozta a napokban: „Szeged lakosságát egyáltalán nem zavarják a menekültek, nem is találkoznak velük az utcákon”. Hát, találkoznak. A Belvárosban. Már razzia is zajlik. A vak is látja. Csak Botka nem.

A hazai baloldal és az etióp maffia

Csúri Ákos
2015.06.19.

És akkor a kalandos előéletű (panamai fura diploma, tagság a Horn-kormányban, majd MDF EP-képviselőség) Bokros Csomag Lajos felállt, belemondta a tutit az éterbe: a gazdasági bevándorlók befogadása nemzeti érdek, hiszen jó kormányzás mellett munkahelyeket teremtenek, adót fizetnek, utánpótlást jelenthetnek az elöregedő, fogyatkozó magyar társadalom számára. Majd a jól végzett munka után felhívhatta Ermias Ghermayt, és párásodó szemüvegének lencséin dollárjelek rajzolódtak ki.

Az „etióp ember”, az embercsempész maffia agytrösztje és dollármilliárdokat bezsebelő vezetője pedig elégedetten nyugtázhatta: Lajosra mindig lehet számítani, miképpen Ágikára is, aki önmaga karikatúrájaként kerítést vont a Fidesz székháza köré.

Balfácánok

Tegnap a Teréz körúton összefutottam egy rég nem látott, vállaltan baloldali ismerősömmel, aki a köszöntés után rögtön megkérdezte:

- Te, Ákos, ki volt az a balfasz tőlünk, aki kitalálta ezt a plakát-átragasztást, tépkedést?

-  Nem tudom, Te ismered őket.

Aztán csak ömlött belőle, hogy tényleg mekkora balfaszok (szó szerinti idézet, elnézést az olvasótól), mert kezdenek végre összeállni, kidugni a fejüket a homokból és akkor ezzel az idióta hisztériával szépen a kormány kezére játszanak. Csak álltam csendben, bólogatni nem mertem, mosolyogni meg pláne nem. Ritkán értek egyet ennyire baloldali ismerősömmel, hiszen csak a a vak nem látja, hogy míg balliberális médiában és médiával egyetemben néhány hete még az MSZP is a gyurcsányi propagandát harsogta, hogy megbukott a nemzeti konzultáció, mert alig küldenek válaszokat az emberek, még a Fidesz hívei sem,  addig a plakát-hekkelések után már kénytelenek hírül adni, hogy több mint félmillió ember küldte vissza postai úton a nemzeti konzultációs kérdésekre adott válaszát. (És akkor az internetes válaszadókról még nem beszéltünk).

Franciázás 2000 euróért

Lehet viccelni különféle mémekkel a kormány bevándorlás-ügyben indított nemzeti konzultációján (van közöttük szellemes is), de a helyzet egyáltalán nem tréfás. 2014-ben 43 ezer menekült érkezett hazánkba, számuk 2015 első 5 hónapjában már meghaladta az 50 ezret és év végéig jó eséllyel eléri a 100.000-et. Miközben a hírek szerint Ausztria és Németország már 15 ezer menekült ügyében él a visszafogadási kérelemmel, azaz felpakolják őket egy buszra, átküldik a magyar határon, aztán coki, szívjunk velük mi.

A felelősségteli döntés képessége – avagy az Orbán-kormányok öt esztendeje

Az utóbbi hetek külföldi gyomrozásai (a strasbourgi „vitanap” és annak interpretálása) és a sültmarha Juncker rigai magánszáma után a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén Orbán Viktor számot adott 2010 óta tartó kormányzásáról.

Össztűz után, alatt és előtt.

Mert ugyan a Jóbarát már máshol csenget (hogy kedvezzünk egy kicsit a „másságnak”), meg elültek a „Nagy Kormánybuktató Tüntetések” is (a forradalom megint felfalta gyermekeit néhol egészen viccesen lemondató ultimátum után pillanatokkal). Ezek komolytalan dolgok, vannak komolyabbak is – csak éppen elhallgatják.

Valami ilyesmiről beszélt Orbán, s ideje annak, hogy szavaival foglalkozzunk.

Orbán kimondott szavai és a kegyelemkenyér

Csúri Ákos
2015.05.25.

Azt mondta Orbán Viktor a strasbourgi „vita” utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján Kovács Andrásnak, az origo.hu munkatársának adott válaszában, hogy „mi az Önök kegyelemkenyérén élünk bizonyos szempontból, mert amit gondolunk és mondunk, azt valaki más interpretálja”.

Hát, interpretálta (félremagyarázta, átírta, megmásította) is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?