A hazai baloldal és az etióp maffia

Csúri Ákos

És akkor a kalandos előéletű (panamai fura diploma, tagság a Horn-kormányban, majd MDF EP-képviselőség) Bokros Csomag Lajos felállt, belemondta a tutit az éterbe: a gazdasági bevándorlók befogadása nemzeti érdek, hiszen jó kormányzás mellett munkahelyeket teremtenek, adót fizetnek, utánpótlást jelenthetnek az elöregedő, fogyatkozó magyar társadalom számára. Majd a jól végzett munka után felhívhatta Ermias Ghermayt, és párásodó szemüvegének lencséin dollárjelek rajzolódtak ki.

Az „etióp ember”, az embercsempész maffia agytrösztje és dollármilliárdokat bezsebelő vezetője pedig elégedetten nyugtázhatta: Lajosra mindig lehet számítani, miképpen Ágikára is, aki önmaga karikatúrájaként kerítést vont a Fidesz székháza köré.

undefined

Ritkán lát az ember ennyi hülyét egy rakáson.

Mert a belpolitikai percemberek nem látnak tovább az orruknál, nem érzékelik és érzékeltetik a valós veszélyt. 2014-ben ugyanis összesen több mint 170 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba, ami az EU történetében a legmagasabb egy adott országba irányuló éves beáramlás. A bevándorlók elsöprő többsége Líbiából indult, ahol a széteső állami intézményrendszer és hatósági fellépés hiánya lehetővé tette az embercsempész-hálózatok számának radikális növekedését. Idén január és május között 47 008 illegális határátlépés történt a közép-mediterrán útvonalon, amely a harmadik legtöbb a nyugat-balkáni (Magyarországra vezető) és a kelet-mediterrán (Görögországra vezető) útvonal UTÁN.

Mindennek eredője 2013 októberére vezethető vissza, amikor is 366 migráns vesztette életét a Földközi-tengeren, emiatt az EU felállította az Operation Mare Nostrum nevű missziót, és forrásokat biztosított Olaszország számára a menekültek kimentésére. A hatóságok beszámolója szerint a program indítása óta több mint 100 ezer tengeren érkező bevándorlónak nyújtottak segítséget. Miután az EU úgy értékelte, hogy a projekt csak felbátorítja a migránsokat, megvonta a forrásokat. A 2015 áprilisában bekövetkezett tragédiát követően, amiben mintegy 800 migráns veszett a tengerbe, az EU újra visszaállította a mentő és humanitárius missziót.

És itt van a bibi. Ugyanis sokan – és jó hangosan – morális oldalról közelítik meg a kérdést, miközben egyes becslések szerint az emberkereskedelem a Közép-Mediterrán térségben éves szinten 7 milliárd dolláros, kőkemény üzlet.

Az egyik legjelentősebb és legembertelenebb hálózat az etiópiai, amely Közép-Afrikától Líbián át, Olaszországon keresztül Berlinig, Stockholmig és Londonig, egy szállásokkal, élelmezéssel, utaztatással és emberkereskedők valamint az őket kiszolgálók tömegével teli rendszert működtet. A rendszer nagyon rugalmas, nincs állandó székhelye, az emberállomány folyamatosan cserélődik.

A pénzek közvetítő ügynökségeken keresztül folynak Svájcon, Izraelen, Etiópián vagy az Egyesült Államokon keresztül. Az egyes nagyobb tranzit csomópontoknál lévő állomásokat, épületeket helyi káderek tartják fent. Ők adják át egymásnak a menekültcsoportokat állomásról állomásra. A migránsoknak általában megadják a következő állomás helyi emberének a mobilszámát: ők üzenetekben információkat adnak a migránsoknak, hogy milyen útvonalon közlekedjenek, és milyen csomópontokat kerüljenek.

Az emberkereskedelem jó üzlet és kisebb a kockázat is, mert a hálózatnak előre kell fizetni, és ha az „áru” nem érkezik meg, mert például a menekültek megfulladnak a Földközi-tengeren, sincs „veszteség” szemben más illegális „termékekkel” mint például a drog vagy a fegyverek.

 

undefined

Az „etióp ember” – Ermias Ghermay, aki a hálózatot működteti rendkívül jó szervező, számos nyelven beszél, rengeteg embert irányít, üzleteket köt és óriási pénzeket mozgat folyamatosan.

Az embercsempészet első állomása a kliensek meggyőzése: annak elhitetése, hogy a kért (nem csekély) összegért a családtagot épségben eljuttatják a kívánt célországba. Egy másik módszer, hogy az embercsempészek a menekülttáborokban lévő néhány éves kisgyermekeket szedik össze. Ha egy kisgyermek európai földre lép, automatikusan jár neki a menedékjog, és akkor már családegyesítés révén az egész család csatlakozhat hozzá. Amikor aztán a gyermeket a családtól elválasztják, a családot folyamatosan újabb és újabb összegek megfizetésére kötelezik a „gyermek biztonsága” érdekében: 1600 eurót kell fizetni a Földközi-tengerig való szállításig, és újabb 1600 eurót az átkelésért. Ez hatalmas anyagi terhet jelent a családoknak.

Az embercsempészeknek kiváló bekötéseik vannak a helyi állami szervekhez is. A nagyon tehetős migránsok számára hamis útlevelet és iratokat, házassági okiratot is előállítanak, sőt sok esetben európai tisztviselők lefizetésével még valódi útlevelet és vízumot is tudnak szerezni: ebben az esetben légi járatokon utaztatják a sorstársaiknál sokkal szerencsésebb klienseket.

Lehetne folytatni az Olaszországra fókuszáló Newsweek cikkének ismertetését, de esetünkben most nem ez az elsődleges.

Hanem az, hogy Macedóniából naponta 3 ezren indulnak útnak. S többségük hazánk felé.

Hanem az, hogy Debrecenben már molesztálják a helyi lányokat.

Hanem az, hogy a Szeged szocialista polgármestere belehazudja a nagyvilágba, hogy „Szeged lakosságát egyáltalán nem zavarják a menekültek, nem is találkoznak velük az utcákon”. Meg hogy „Magyarország igazi problémája nem a bevándorlás. Mintha nem látná a Napfény városában nap nap után feltűnő és egyre növekvő illegális bevándorlók csoportjait! Amiről speciel a hozzá közel álló honlap is hírt adott…

 undefined

A Newsweek azt írja, hogy az olaszországi bevándorló központok környezetében természetesen számos illegális tevékenység ütötte fel a fejét, mint a prostitúció vagy a drogok. Sokakat a környező földeken dolgoztatnak napi néhány euróért. És ők még jobban jártak. Mert a tengeri úton életüket vesztőket nem nevezik másnak, csak haleledelnek.

Mindez két világot hagy hidegen. A hazai baloldalét és az etióp maffiáét.

Meg a Conchitával parolázó osztrák köztársasági elnökét, Heinz Fischerét.

undefined

Aki azt mondja, hogy a menekült problémára nem megoldás a kerítés… Vajon Fischer úrék miért nem mondták ezt 1957 és 1989 között???? (Ez, mondjuk, megér egy újabb posztot.)

Felborult a világ. S ha hagyjuk, hogy minket is zavartalanul bolygasson, akkor 10 év múlva rá sem ismerünk hazánkra.

Én úgy szeretem, ahogy most van.

És jó lenne, ha a kunhalmibotkaconchiták is elgondolkodnának ezen egy kicsit. 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a törvénytelen bevándorlásnak gátat szabjanak Magyarország határain, akár kerítéssel is?

Szavazok

 

Az írás felhasználta a Newsweek magazin 2015. június 19-i számának Alex Perry, Connie Agius által írt „Lots of people are fish food now” című cikkét. 

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/13604/pics/14347353841316775_800x600.jpg
Bevándorlás,Kerítés,Publicisztikák

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?