Orbán Viktor világa

Tusványoson – köntörfalazás és pc-őrület nélkül – kimondatott az, amiről az elmúlt esztendők (s kiváltképpen a legutóbbi 1 év) kormányzati politika-felfogás szól. IGEN a nemzetállamokra épülő, keresztény Európára s NEM a multikulturális, végiggondolatlan, csak szavakban liberális Európai Egyesült Államokra. Mindebben a koordináta-rendszerben precízen elhelyezve Magyarországot, a határainkon belül és kívül élő magyar embereket. Igazolási alapként több mint 1.000.000 visszaküldött kérdőív tökéletesen egy irányba mutató válaszaival.

Nem is kellene erre sokkal több szót pazarolni, ha nem jelennének meg az egyértelmű, felelősségteljes, határozott szöveget mindenáron annulálni akaró, többértelművé tenni vágyó hamis magyarázatok.

A legszebb példa erre Lukács Zoltán MSZP-s képviselő és showman facebookon közzétett nemtudommije. Íme:

„SZAROK A TUSVÁNYOSI BESZÉDRE!

Na, lehet elemezgetni, nézegetni, szétszedni, összerakni, amit Orbán Tusványoson kiöklendezett magából. Lehet baromi okosakat mondani róla baromira nézetlen tv műsorokban. Lehet írni magasröptű publicisztikákat, de kinek? Lehet úgy csinálni, mintha bármi újat mondott volna. Semmi meglepőt nem mondott. Ugyanazt a szar náci kirekesztő dumát, mint eddig, csak már a látszat sem érdekli. Pont ezt vártam. Így beszél egy önmagától megrészegült, megkattant despota az ájuldozó hívei és ölebei előtt. Kérem ne osszátok meg az erről szóló anyagokat! Ne segítsünk terjeszteni a kórt! Szóval én a magam részéről szarok Orbán tusványosi beszédére! Tegyetek ti is így!”.

Le style, c`est l`homme! – mondta volt Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja akadémiai székfoglalójában 1753-ban. A mi jó Lukácsunk (aki azért „politikusként” figyelhetne legfőbb politikai ellenfele mondandójára, merthogy ezért kapja fizetését…) mindezt nem vette magára, hiszen a testtömeg indexéből fakadóan így is súlyos ellentmondásokkal küzd, amikor az éhező magyarok millióit vizuálja szociális érzékenységből…

Lukács súlyos egyéniség

De Lukács – szerencséjére – nincs egyedül. Ott van neki Szilárd István, aki a Kettős Mérce blogon ekképpen fogalmaz:

„Az előzetesen beharangozott világrengető kinyilatkoztatások helyett Orbán Viktor tusványosi beszéde inkább Messiás-komplexusába bezárkózó, önmaga jelentőségét jócskán túlértékelő, vagy a közönség előtt túlértékelni akaró ember gondolatait tárta elénk. Nem kaptunk a tavalyi illiberális államhoz hasonló bombasztikus ötletet, a kormányfő elismételte mindazokat a téves közhelyeket és hazugságokat, amelyeket az elmúlt időszakban már hallhattunk tőle és a Fidesz ideológiai gépezetétől.(…) Nehéz lehet prófétának lenni, átérezzük a miniszterelnök nehéz helyzetét, főleg úgy hogy egyrészt nettó hülyeségeket beszél, minden esetben felcserélve a jelenségek okát és okozatát, és közben meg a fránya nép sem követi őt.”

És ez még semmi! Jön maga Gréczy Zsolt és durran a gyurcsányi petárda:

„A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök vak és süket Magyarország valós problémáira, illetve Tusnádfürdőn elmondott beszédével Magyarország kilenctizedét kiiktatta a nemzetből. Gréczy Zsolt, úgy fogalmazott: amit ma Orbán Viktor előadott, őrült beszéd, és nincs is benne rendszer.(…) Amit Orbán Viktor mondott, minden demokrata és normális ember számára vállalhatatlan, és demokraták széles összefogására lesz ahhoz szükség, hogy az ország végre megszabaduljon ettől a rettenetesen gonosz embertől”.

Gréczy, a normális

Na most ez a gonosz Orbán Viktor félti Magyarországot. Minden magyarért felelős miniszterelnökként éppen úgy, mint családapaként. 5 gyermeke van, szeretne egy felismerhető Magyarországon nagyapa lenni. Az ezt veszélyeztető folyamatokról már posztoltam e blogban. Szíve joga mindenkinek vérmérséklete és politikai csőlátása szerint kritizálni a közszereplők közszerepléseit, de azért nem ártana arra is figyelni, ami a kritika tárgyát képezi:

- egymillió válaszadó 80 százaléka szigorúbb bevándorlás ellenes intézkedéseket vár a kormánytól

- ezt meghallgatva a kormányfő bejelentette, hogy nem november végére, hanem már EGY HÓNAP MÚLVA készen lesz az ideiglenes biztonsági kerítés a magyar-szerb határvonalon („Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek”)

- nem nagyon reagáltak erre sem: „és ki gondolta volna rajtunk kívül, hogy 2014 végére Magyarország lesz a második leggyorsabban növekvő ország az egész Európai Unióban?”

- elegánsan tojtak arra, hogy Orbán nem csak a maga nevében beszélt, hanem „a MŰVELT NYUGAT” két meghatározó politikusát (David Cameront és Nicolas Sarkozyt) citálta

úgy minősítenek előre megírt kliséikkel, hogy meg sem hallják Orbán bevezető gondolatát, amelyben az Európai Uniót sikertörténetnek nevezi – holott eddig maximálisan európaiatlannak nyilvánították úton-útfélen a kormányfőt. („Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy olyan időket élünk, amikor bármi megtörténhet, és ez ma is érvényes. Ki gondolta volna, hogy Európa nem tudja megvédeni a saját határait, még a fegyvertelen menekültekkel szemben sem? Ki gondolta volna, oda jutnak a dolgok például Franciaországban, hogy az ottani iszlám közösség vezetője nyílt ajánlatot tesz a francia államnak, hogy adják át az elnéptelenedett keresztény templomokat, szívesen alakítanak ki belőlük iszlám templomokat?”)

Márpedig a hiteles kritikában ezekről is illett volna két szót ejteni… Így aztán egyre inkább igaza lehet Herczeg Sándornak, aki a PoliPraktika blogoldalon így fogalmaz:

„A plakátharc és a permanens tematizálás meg is hozta azt az eredményt, melyre Orbán Viktor számított: nem kétséges, hogy a nemzeti konzultáció során visszaküldött több mint egy millió kérdőív alapján elsöprő arányban vannak azok, akik azonosulnak a kabinet jelenlegi álláspontjával. Nem nagy kockázat kijelenteni: a passzív, azaz a levelet nem figyelembe vevők nagy részének is ugyanez az álláspontja. Hozzáteszem: ésszerűen gondolkodva nem is igazán juthatunk más következtetésekre, hiszen ekkora nyomást lehetetlen kibírni és mindig helyesen kezelni – erről bárki meggyőződhet, aki eltölt akár egy napot is a déli határszakaszon. (…) Tekintettel arra, hogy a baloldal migrációs tézisei nemigen találkoznak a többség egyetértésével, Orbán bátran megkockáztathatta az a kijelentést is, mely szerint „ezek a politikusok nem szeretik a magyarokat”. Ezzel a mondattal tulajdonképpen olyan karanténba helyezte őket, melyből valóban nehéz lesz kitörniük anélkül, hogy ne süssék magukra a bevándorlásbarát bélyeget. Ez pedig most tényleg vörös posztó nem csupán a jobboldalhoz tartozók, hanem sok esetben még sajátjaik között is. Ráadásul a miniszterelnök még pluszütést is bevitt, hiszen jelezte: „a hatalmas tömegből nem tudjuk kiszűrni a terroristákat” – ergo: a baloldal migrációs álláspontját egy vonalba húzta az ő támogatásukkal is. Ez kivédhetetlennek tűnő jobbegyenes, melyre várhatóan azonnal idegengyűlölettel fognak reagálni a baloldal politikusai. (…) Ha igaz a miniszterelnöki jóslat, hogy milliós nagyságrendben indulhatnak meg a menekülők Közép-Afrikából Európa irányába, akkor a lakatkulcs még hosszú ideig Orbán Viktor zsebében lesz”.

Tusványos, a gondolkodók tábora

Tudom, rengeteg anyázást, fröcsögést, baráti elzárkózást hoz majd következő mondatom, de attól még így gondolom: Orbán Viktor világa nem Orbán Viktorért, hanem értünk van. Egy megvédendő ország polgáraiért. Legyenek azok baloldali vagy jobboldali szavazók, esetleg „szarok az egészre úgyis mindegyik lop”–mentalitásúak. Mert ez a tusványosi, végiggondolt, higgadt, felelősségteljes beszéd erről szólt.

Én egyetértek Sarkozy volt elnök úrral, aki a minap arról beszélt a francia televízióban, hogy a jelenlegi népvándorlási hullám csak a kezdet. Afrikában jelenleg egymillárd-százmillió ember él, akiknek több mint fele 25 év alatti. Sarkozy szerint rövid időn belül több százmillió embernek nem lesz hol laknia, nem lesz elegendő vize és élelme, és ezek az emberek – követve a maiakat – el fognak indulni valamerre. Vagyis számunkra a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és az európai nemzetek megmaradása vagy eltűnése, még pontosabban felismerhetetlenségig történő megváltozása. Most már nem csupán az a kérdés, hogy mi, magyarok milyen Európában szeretnénk élni, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán mindaz, amit mi ma Európának nevezünk. A mi válaszunk világos: azt szeretnénk, ha Európa az európaiaké maradna. Ezt szeretnénk. Azért csak szeretnénk, mert ehhez a többiek szándéka is kell, de van valami, amit nem szeretnénk, hanem akarunk. Akarjuk, mert csak tőlünk függ: meg akarjuk őrizni a Magyarországot magyar országnak. Ezt azért fontos újra és újra leszögeznünk, ez a mi köreinkben inkább közhelynek tűnik, mégis újra és újra le kell szögezni, mert vannak, akik erről egészen másként gondolkodnak. Bármennyire is hihetetlen, és a mi szellemi és lelki készleteinkkel ez szinte felfoghatatlan, mégis vannak, akik erről másként gondolkodnak.”

És a lényegi mondandók egyikét a lukácsoknak-szilárdoknak-gréczyknek hála elemezni sem kellett. Pedig az eszencia abban volt: képzeljük el, ha 2014-ben ezek a (szavakban) bevándorlásbarát, ország eladósítók kerülnek a kormányrúdhoz…

Mára már teljesen elsötétültek volna az utcák.  

3
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/19525/pics/14379326954941208_800x600.jpg
Orbán Viktor,Publicisztikák,Tusványos

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Nashua 2015-09-12 14:35:21
....... a legnagyobb gond, hogy kevés politikus làtja àt a helyzetet. Amerikai pénzsegitséggel, jòl megszervezett munka ez. Euròpàt le akarjàk gyengiteni, elàrasztjàk menekültekkel akik és most nem is a bőr szine a fontos, hogy fekete, fehér, vagy éppen sàrga az illető, hanem, hogy NEM és ez lenne egy nagyon fontos dolog amit a nagyfejűeknek làtniuk kellene, hogy màs a vallàsuk ezàltal màs a kultúràjuk is ami nem éppen az euròpai emberrel összehasonlìthatò kultúra, szokàs egyébb. Majd hajoljon derékban ketté az euròpai amikor kötelezővé teszik majd nekünk a minaretek épitését, a burka làtvànyàt esetleg idővel majd a horďàsàt is. Ledöntik majd szobrainkat, műemlékeinket, az ő törvényeik szerint, mert maholnap ők lesznek többen mint mi euròpa szülöttei, akik megértették, hogy ma màr nem kell 8 gyereket szülni az életbenmaradàs miatt. Ellenben àtestek a lò màsik oldalà ahol arròl szàolnak be a statisztikàk, hogy nincs elég euròpai gyermek, hogy a faj tisztàn tovàbb élhessen. És most rànk zùditanak tömegesen egy màsik fajt, kultùràt, ami nem fog az euròpai ember előnyére vàlni. Hiszen ha belegondolunk nem is olyan régen hàború dùlt tőlünk nem is olyan messze euròpàban aminek mi is volt az oka? Aha. A vallàs és a területnyerés. És most hol vagyunk?.....??
Válaszolok
Mór
Mór 2015-07-27 21:23:53
A Népszavában találtam egy interjút amit egy húsz éve Magyarországon élő szír emberrel készítettek. Egy kiemelés: - Miért Európába menekülnek? Miért nem a környező arab országokban próbálnak új életet kezdeni.
- Hová mehetnének? Mindenhol diktatúra van, a rendes, dolgozni akaró emberek sehol sincsenek biztonságában.
Ha ehhez hozzá veszem azt az információt, hogy Franciaországban átvennék a keresztény templomokat, hogy mecsetté alakítsák, akkor szeretnék egy szigorúbb határzárat Magyarországnak.
Válaszolok
tündérördög 2015-07-27 07:57:10
Én nem tudom, de ezek a félreértelmezők mást hallottak, mint én, vagy ilyen gyenge a szövegértő képességük?
Könyörgöm, ne degradálják már le ennyire a magyarokat, hogy a félremagyarázásuknak hisznek, azért Lukácstól, Gréczitől jobb magyartanáraink voltak!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?