NYÚZ 2

Csúri Ákos

A svéd Local című lap a következővel kedveskedik a migránsoknak:

Az országba érkező menekültek nagy száma miatt, Svédország a megüresedett börtöneiben szállásolná el a menedékkérőket a cikk szerint. A svéd miniszterelnök, Stefan Lövfen ugyanis a menekültek egyre gyarapodó száma miatt arra kérte Morgan Johansson igazságügyi és bevándorlási minisztert, hogy sürgősen vizsgálja felül, milyen lépéseket tehetnek az ügyben.

„Az embereknek tető kell a feje fölé, a gyerekeknek pedig el kell kezdeniük az iskolát”

– mondta ki a kőkemény igazságot a miniszterelnök. (Azt nem tette hozzá, hogy milyen nyelven.)

Aztán egy tegnapi sajtótájékoztatón bemondta a tuttit: számos választási lehetőség szóba került a menekültek elszállásolása kapcsán, többek között a börtönök is. Svédország ugyanis a bűnesetek csökkenő száma miatt az utóbb években több ilyen intézmény is bezárt. Amúgy 74 000 menekült elhelyezésére számítanak a napsütötte kvótarendszernek köszönhetően.

Tisztelt-kedves menekültsimogató jogvédők, szociális ketrecharcosok! Hol is volt embertelen, náci a bánásmód? Magyarországon, vagy éppenséggel a nem kis üzenet értékkel bíró (a germanizmus e helyt kedveskedés…) Buchenwaldban, ahol a koncentrációs tábor barakkjaiba terelték a megfáradt migrákat, netán a svéd börtönökben? Hol nem vették Mr. Illegálisékat emberszámba?

Na, erre kellene gombot varrni, de nagyon gyorsan.

Címkék: NYÚZ
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/21193/pics/14432555215590066_800x600.jpg
NYÚZ

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?