NYÚZ 6.

Csúri Ákos

„Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert választotta az idén az év pénzügyminiszterének a kelet-közép európai régióban a Euromoney című szaklap Emerging Markets kiadványa, írja az MTI. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb pénzügyminisztereiről és jegybankelnökeiről.

Az indokok közt megemlítik a magyar kormány tökéletes időzítését a jelzálogalapú devizahitelek piaci árfolyamon való forintosításakor, különösen a svájci jegybank januári döntésével összefüggésben, amikor hirtelen jelentősen megemelkedett a frank árfolyama.

Varga Mihály érdemének is tartják azt, hogy Magyarországnak sikerült 2013-ban a határidő előtt visszafizetni adósságát a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF). A lap kiemeli az online pénztárgépek jelentős, valamint az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) áfa-bevétel növelő hatását. Hozzáteszik, hogy az adóelkerülés és a feketegazdaság továbbra is probléma Magyarországon, azonban a fenti lépések eredményesnek bizonyultak”.  

Érdekes: egyetlen árva, kritikus szó sem esik unortodoxiáról és egyéb korábbi szitokszavakról. Már megint valamiben a világ előtt jártunk? Ez a díj lenne – azon túl, persze, hogy Varga érdemei elvitathatatlanok – egy kénytelen-kelletlen mea culpa? Ha így van – legyen.

 

Címkék: NYÚZ
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/21592/pics/14445532665074282_800x600.jpg
NYÚZ

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?