Vasárnapi üzenet - Gyermekek

Mert semmi sem jó. Még az sem, ami jó. Mert nem lehet jó. Mert amit „ezek” csinálnak, az nem lehet jó.

Pedig nagyon jó.

Mondjanak már még egy uniós tagországot, ahol állami támogatással NAPONTA NÉGYSZER kapnak ételt a 3 éven felüli apróságok!

Persze ez sem jó.

Mert az ételek olyanok, amilyenek. Könyörgöm! Attól, hogy nem ízlik minden gyereknek minden, az az étel még lehet EGÉSZSÉGES, TÁPLÁLÓ. Amúgy meg – tegyük a kezünket a szívünkre – hányszor változott már az ízlésünk életünk eddigi évei alatt? Gyerekkorban utáltuk a spenótot, most meg szeretjük? Vagy a tökfőzeléket? Istenem, ez az élet (és étel) rendje. Nem lehet több százezer ínyencnek egyszerre főzni.

A magam részéről örülök. Örülök, hogy ezek a gyerekek naponta (minimum) négyszer esznek. Az országot csődbe vivő, szociálisan „oly’ érzékeny” ballib kormányok idejében is így volt ez? Vagy akkor csak napi egyszer kaptak sült libacombot (Isten éltesse a Mártonokat e helyről is) esetleg lazacos-kaviáros szendvicseket?

Könyörgöm!

Hagyjuk már az ilyen-olyan kiőrlésű őrületeket! Örüljünk együtt, hogy nem éheznek a gyerekek. Hogy gondoskodnak róluk.

Egészségükre!

2
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/22224/pics/14469299848314679_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Irén 2015-11-09 01:02:48
Tisztelt Csúri Ákos, nem az a baj, hogy semmi sem jó. Az a baj, hogy amit kapnak a gyerekek az nekik sok esetben ehetetlen. Ne Táplálkozási szakember állapítsa meg mi legyen a tányéron, hanem az aki valóban etetni akarja a gyerekeket. Ne a moslékosvödörnek főzzenek, közben meg a kisgyerek éhesen marad (és mindez pénzbe kerül). Lehet hogy ami tápláló az nem finom, nem kedvelt a kisgyermek számára. Akkor át kell értékelni az elveket, és azt kell adni amit szívesen megesznek. Kérdezzék meg a gyerekeket (esetleg a szülőket), mit szeretnek, mit szoktak enni reggelire, ebédre otthon. Ami a harcsadarabos krumplis pityóka nevű ételnek nevezett förmedvény volt egy menzán, azt mindennek lehet nevezni, csak ételnek nem. A cél szentesítse az eszközt, a cél pedig hogy a gyerek egye meg amit elé tesznek.
Válaszolok
Eszter 2015-11-08 08:12:40
Kedves Csúr Ákos , csak a tegezéses részhez egy momentum! Nagypapám (sajnos már nem él) , 91 éves korában bekerült a kórházba .Vizit reggel : prof kérdi Papp bácsi ,hogy érzi magát ? Papa: Jól , de ha haza engednél akkor még jobban! Én: papa de ez a Főorvos Úr. Papa: nem baj de én már 91 vagyok és ükunokám is van , Ő még alig múlt 50.Főorvos : Tessék csak hagyni , megértem, tisztelem a kort . Vagyis eszébe nem jutott volna vissza tegezni az egyszerű vasutas idős bácsit. Önnek sem illet volna , vissza tegezni. Tudni illik, illene mi illik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?