NYÚZ 17.

Csúri Ákos

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Együtt nevében felszólítom önt, hogy ne forduljon nemzetközi bírósághoz a kötelező kvóta ellen, a már beadott keresetet vonja vissza! Ön a jelenleg folytatott politikájával Magyarországot keletre sodorja, szembeállítja nyugati, történelmi szövetségeseivel, pedig Magyarországnak ez nem érdeke.

Közös hazánk akkor tudja érvényre juttatni nemzeti érdekeit, ha történelmi távlatban gondolkozva, a jelenlegi gazdasági válsághelyzet, a menekültkrízis és a schengeni övezet szétesése közepette belátja: Európának közösen kell emberséges és jogszerű megoldásokat találnia.

A kötelező kvóták magyar elutasítása és az Európai Bírósághoz fordulás nem ilyen politika. Ez sem biztonságot nem teremt, sem a válságot nem enyhíti.

Miniszterelnök Úr!

Azt kérjük öntől, hogy viselkedjen Magyarország felelős vezetőjeként. Ne beszéljen összeesküvésekről és titkos paktumokról! Miközben éppen ön vonta ki hazánkat egyoldalúan egy elhibázott döntéssel az uniós megoldáskeresés főáramából, és ön állt fel egy olyan tárgyalóasztaltól, amelynél ott kellene ülnie hazánkat képviselve. Mert a magyarok erre hatalmazták fel” – szerepel Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének, Orbán Viktorhoz címzett nyílt levelében.

Meg még olyanokat is ír, hogy „ön belpolitikai önzésből és geopolitikai tévedésből hátat fordított partnereinknek, és keletre tekint szövetségest keresve. Ön ezzel ártott hazánknak, és csak azt érte el, hogy számos fontos ügyben nem veszik számításba a magyar álláspontot”.

Írja ezt az a Szigetvári, aki a baloldal szépfiújával, a Portik-Laborcz kapcsolatépítő Vajtó Lajossal ücsörög a MOM Leroy teraszán, és szerencsére most nem az orrából kitúrt váladékot fogyasztja jóízűen, mint ezen a híressé vált felvételen itt.

Írja ezt Szigetvári akkor, amikor 180 fokos fordulat áll be Európában a magyar miniszterelnök megítélésében és már a brüsszeli Politico is Európa legjelentősebb politikusának tartja Orbánt 2015-ben.

Azért, mert szakított a Szigetvári-féle politikai nímandok politikailag korrekt (és ez által minden féle nemzeti érdekkel ellentétes) beszédével és viselkedésével. Azért, mert nem azt nézi, hogy mi a kelet és mi a nyugat, hanem, hogy mi a magyarok érdeke az esztelen invázió és terrortámadások közepette. Ezt kellene Szigetvárinak felfognia és megköszönnie.

Vagy erre majd akkor kerül sor, amikor az istenített Nyugat – még ha beledöglik is – megteszi majd?

Addig is nyílt levelek helyett tanulmányokat írjon, amikért egykoron Medgyessy és Gyurcsány busásan megfizették. Az az ő szintje.

A politika más kávéház.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/22960/pics/14494137089036309_800x600.jpg
Nyílt levél,NYÚZ,Orbán Viktor,Szigetvári Viktor,Vajtó Lajos

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?