NYÚZ 18.

Csúri Ákos

„Ha szemügyre vesszük a magunk mögöttünk hagyott öt esztendőt, láthatjuk, a mi erőnk lényegében abban áll, hogy bátran kitűztünk olyan célokat, amelyeket mások lehetetlennek tartottak. Leginkább olyan dolgokat, amelyeket mindenki akarna, de senki nem gondolta megvalósíthatónak. Ebből is látható, hogy talán a bátorság a legfontosabb dolog az életben. Mondják, mindenki lehet boldog, a szép és a csúnya is, az okos és a buta is, sőt a szorgalmas és a lusta is, csak a gyáva ember nem lehet boldog. Ha így nézzük, a szabadság voltaképpen a bátorsághoz való jog – mondta Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán.

Fotó: blogstar.hu

S így folytatta: „Kimondtunk tabunak számító dolgokat, aztán pártprogrammá tettük őket, majd a kormányzással nemzeti ügyekké emelkedtek. Kimondtuk a nemzetegyesítést és a kettős állampolgárságot, 2010-re pártprogrammá tettük, aztán nemzeti ügy lett belőle, és szinte az egész országgyűlés megszavazta. Ki gondolta volna, hogy a rezsit nemcsak emelni lehet, de csökkenteni is? Kimondtuk, pártprogrammá tettük, aztán kormányprogrammá emeltük, és végül nemzeti ügy lett belőle. Ma már a szocialisták is odasündörögnek a rezsicsökkentés melege mellé. Mondhatnám, végül is nekik köszönhetik az emberek, hiszen ha Lendvai Ildikó és elvtársai nem lettek volna, nem lett volna mit csökkenteni. Ki gondolta volna, hogy a devizahitelektől meg lehet szabadítani az országot, sőt a bankokat el lehet számoltatni? Kimondtuk, pártprogrammá tettük, kormányprogrammá emeltük, s végül nemzeti ügy lett belőle. Ezt az utat járta végig, így lett nemzeti üggyé a rend helyreállítása, a rendőrség megerősítése, családok támogatása, a bankok és a multik részvétele a közterhek viselésében. Ma már oda jutottunk, hogy az ellenzéki politikusok a legkisebb zavar nélkül úgy tesznek, mintha ezek mindig is nemzeti ügyek lettek volna. Szerényen megemlíthető érdemeink mellett ne felejtkezzünk meg arról, hogy csakis a polgárok tehetnek valamit nemzeti üggyé, ha melléállnak, ha rábírják a politikát, ha néha egyenesen kikényszerítik azt. Itt az alkalom, hogy megköszönjük a magyaroknak, hogy hazánkat olyan országgá tették, ahol ismét létjogot nyertek a nemzeti ügyek. Olyan országgá, ahol ismét lehetséges egy irányba húzni a szekeret”.

Lehet itt diktatúráról, meg zsarnokságról, meg be nem bizonyított korrupcióról károgni naphosszat (mert – persze – NINCSEN sajtó- és szólásszabadság, tehát lehet…) azoknak, akik a rendszerváltás utáni legkorruptabb magyar kormányok (Gyurcsány-Bajnai) szekértolói voltak, de a tényeket elvitatni nem illendő. Az Orbán-beszéd nem öntömjénezés volt, hanem egy tényszerű szemléltetés arról, hogy a kormány támogatóinak miért nem kell elsomfordálniuk leszegett fejjel, ha egy vitában a hangoskodó „kritikus” ócsárolja a kormányfőt és kormányát, pártját.

fotó: blogstar.hu

Orbán azt mondja: „a mi politikánk cselekvő politika. Úgy látom, hogy a bénultság, a halogatás, a teszetoszaság a modern európai politika veszélyes kórsága. Bátorság kellene és erő, hogy legyen bátorságunk dönteni, és legyen erőnk cselekedni”.

És aki hitelesen erőt mutat, az nyer. Orbán és a Fidesz erőt mutatott vasárnap. Olyat, amilyet a szanaszét hullott törpe ellenzék még elképzelni sem képes. Az egykori posztkommunista kormánypárt (MSZP) egy rácsos ablakú, belvárosi udvari irodába költözik az eladósított székházából. Ez nem erő. Ez már a lélegeztetőgép. És a kikapcsolás gombon szoci (és nem Orbán) kéz van.

Még szerencse, hogy 2010-ben Magyarországot levették erről a lélegeztetőgépről. Ez Orbán ereje és nem a futballszeretete.

És amíg ezt nem fogja fel az ellenzék, addig csak a jajgatás marad nekik. Az meg nem váltható voksra.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/23145/pics/14500400848660393_800x600.jpg
Fidesz,NYÚZ,Orbán Viktor

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?