Jég, korszak - Vasárnapi üzenet, 2016. január 17.

Csúri Ákos

Azt mondja egy ismerősöm, hogy hülyeség a globális felmelegedés, mert már nemsokára nap sem lesz és amúgy is jön a jégkorszak. Ezért van hideg meg jég. (Látva a befagyott Slötyit, utóbbi ebben a percben alátámasztható).

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de engem ez a maja világvége és az azt körülvevő elmebaj csak nevetésre késztetett anno. Telefonhívást is kaptam akkor, 2012 decemberében, hogy van-e alternatív tüzelőanyagom, mert ha nincs, akkor szívesen adnak fát… Ja, csak, kandalló, kályha kellett volna hozzá…

Tényleg nem tudom, hogy direkt szédítik az embert, akik hagyják magukat hülyíteni, vagy…

Mindegy is. Jégkorszaktól nem félek. Ezen az égövön négy évszak van, és a tél velejárója (még ha időnként ez az útkarbantartókat meg is lepi…) a hó, a jég, a havas eső, meg – sajnos – az ónos eső. Nyáron meg elég szomorúak lennénk, ha nem sütne a nap, nem barnulnánk, nem szőkülne a hajunk, nem úsznánk nagyot tóban, tengerben, folyóban. A természet körforgása ritmust ad az életünknek. De, persze, az sem lehet állandó. Hogy nyáron csak 29 fok lehet, télen meg csak mínusz 2. Nem. Van melegebb nyár és hidegebb tél.

Most jó évünk van. Hó már volt. Jég van.

Tavasszal lesz majd hóvirág, nyáron meg előkerül a strandlabda.

Egyszerű ez. Ne akarjuk megbolygatni. Se tettekkel, se fantáziával.

A Föld már csak ilyen.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/23995/pics/14530251086061884_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?