Blogolj!

Vendégség - Vasárnapi üzenet, 2016. április 24.

Csúri Ákos

A vendégség lényege, hogy – vendég és házigazda egyaránt – jól érezze magát. A vendég erre készül, amikor elfogadja az invitálást, a házigazda meg attól a perctől kezdve, amikor eldönti, hogy kit hív meg. És innentől kezdve alapvetően rajtuk múlik, hogy mikor telik majd az alkalom.

Ha közszereplők vacsorája kerül nyilvánosságra, akkor – lehetett bármilyen omlós is a felszolgált hús – a média azon csámcsog, hogy mi van a háttérben. Kombinálnak, fantáziálnak, összeesküvés és egyéb elméleteket gyártanak… Mert azt hiszik, hogy ez a fontos.

Pedig nem.

Volt olyan közszereplő, aki nyilvánosságra hozta vacsoráját az orosz elnökkel. (Akit azóta – mert perpillanat ezt diktálja politikai érdeke – szapul. Gyurcsány ebbéli rövid memóriáját most hagyjuk is, komolyabb dolgokról van szó.) És vannak olyan közszereplők, akik nem ügyet csinálnak egy vacsorából – nem etetik azzal a sajtót és közvéleményt, hogy mit ettek –, hanem úgy kezelik, ami valójában volt. A miniszterelnök és egy miniszter együtt vacsorázott. Beszélgettek, falatoztak, talán egy pohár bort is megittak.

Ebből aztán a sajtó mindenféle következtetéseket vont le. Úgy, hogy ott sem volt.

Milyen szerencse, hogy pénteken a barátaink voltak nálunk vendégségben. Akik közül az egyik híres, ismert közszereplő. Kár, hogy a sajtó nem szagolta ki. Mert most hetekig olvashatnám élvezettel a találgatásokat. Miért ők, miért pont most, miről volt szó. Élvezetes olvasmány lenne.

De a vendégség sokkal élvezetesebb volt. És nekünk ez a fontos.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/26771/pics/14614387544987480_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?