Dísztribünről integető drogos

Csúri Ákos

Egész héten izzott a sajtó a sajtó körül. Kezdődött a vs.hu „függetlendemokratikusszabadértelmiségszabadság” és még ki tudja mi felmondássorozattal. Egy apróságra azért jó lenne választ kapni: ha már annyira oknyomoznak (és nem találnak semmit!) a Századvég szerződései körül Hajnalkáék, akkor a nagy oknyomozóknak miért nem jutott eszébe megnézni azt, hogy miből is oknyomoznak ők olyan lelkesen. Amióta elindult a vs.hu, azóta van napirenden Szemerey Tamás és Matolcsy György vélt-valós kapcsolata. (A rokoni valós. Az üzleti ebből fakadóan az oknyomozóknak oknyomozás nélkül is evidencia… Pedig, mint kiderült, csak vélt.)

Ez a más szemében a szálkát tipikus esete.
Aztán gyorsan felállnak, mert mártírok ám ők – meg vakok.
A másik ügy még érdekesebb. Kövér házelnök hozott egy szabályt. Azt a szabályt nem tartották be. Kövér házelnök ezt a be nem tartást szankcionálta.

Sírt is a sajtó, keményen, hogy „függetlendemokratikusszabadértelmiségszabadság”, meg egyebek.

(Halkan jegyzem meg: magam nem túlzottan rajongok a dresszkódokért, de azért, ha valaki az ország házában dolgozik tudósítóként, akkor illenék méltóképpen felöltöznie. Mondjuk, ez ügyben is lehetne szankcionálni…)

De nehéz. Mert a május elsejei dísztribünről integető hős sajtómunkások egyike kitárulkozott a héten. Drogokon élve tartotta ébren magát és úgy írta politikusokat, közéleti szereplőket – egyáltalán az embereket – humorosnak gondolt jelzős szerkezetekkel karaktergyilkoló dolgozatait.

A mellvéden ő a vezérintegető. A megmondó. A falkavezér. A minősítő. Az alfa meg az ómega.

Május elseje van. De egy korty langyos sört sem adnék nekik…

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/26975/pics/14620512089237044_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?