Fletó öcsi pajkossága - Vasárnapi üzenet, 2016. május 29.

Csúri Ákos

Gyereknap van. Ilyenkor egy szülő alárendeli magát egy felhalmozott kívánságsornak, és igyekszik megfelelni csemetéi elvárásainak. Vidámpark, Állatkert, cirkusz, céllövölde, étterem, horgászás, aszfaltrajzverseny, cukorka, fagyi és társai.

Jó lett volna, ha a gázszámlával megénekelt Katus mama, Gyurcsány Ferenc édesanyja is inkább nyalókaszopogató versenyekre vitte volna Ferikét – még felnőtt korában is. Sajnos, erre a gyerekre senki nem vigyázott, így aztán, mint egy elszabadult hajóágyú fordult saját népe ellen és lőtt közéjük. Verbálisan mindenképpen. Ezt az idiotizmusok idiotizmusával „szenvedélyes igazságbeszédnek” nevezett trágár ámokfutást 10 esztendeje követte el ez a félkegyelmű és borította lángba az országot, de a fővárost mindenképpen. Hazudott, amit egy kisgyereknél csíntevésnek, pajkosságnak, huncutságnak, lódításnak, nagyot mondásnak tekintünk, de egy miniszterelnöknél választási csalásnak, hazaárulásnak és egyéb főbenjáró bűnnek.

Gondolja az ember, hogy ilyenkor kussol az elkövető az évfordulón, bízik a három hónapos és felettébb szelektív emlékezetben, számolgatja milliárdjait, csókolgatja brüsszeli barátait, rutinszerűen feljelenti a konzervatív-polgári kormányt, és úgy elvan, mint Kötsén a befőttje.

De nem.

Ez a Budai Bernadett-elkapó, Mészáros Antónia és Palya Bea kedvenc előjön egy videóval (könyörgöm, nem volt senki a környezetében, aki leállította volna?) és vádol mindenkit. A legszebb az, hogy olvassa. A nagy szenvedélyes... Szürkében.
Nyalókát kellene adni neki, Mert addig a hazugságai csak Fletóka pajkosságai lennének. De ő nem édességet kér, hanem hatalmat. Mások meg éveket kérnének rá. De nem lehet. Mert Fletóka gazdasági pajkossága (például Fittelina-ügy, amelyről jogerős ítélet mondja, hogy Gy.F. hazudott, vagy a fantom Nomentana) elévült.

Már ez is durva. De van ilyen.

Az viszont biztos, hogy az őszödi beszéd soha sem fog elévülni. És Fletóka nem egy pajkos kisgyerek lesz, hanem egy hazug hazardírozó. Gyereknap ide, vagy oda.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/27563/pics/14644665737522598_800x600.jpg
Gyurcsány Ferenc,Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?