Mi a fontos? - Vasárnapi üzenet, 2016. június 12.

Csúri Ákos

A fontossági sorrend nagyon fontos. A kérdés csak az, hogy ezt miképpen állítja fel magában az egyes ember. És ebben, persze, különbözünk. Van, aki önmagától indítja az építkezést, mondván, hogy a legfontosabb az, ami nekem jó. Utána jöhet a család, a baráti kör, a lakóhely közössége, majd az országé, végül pedig a nemzeté és a kontinensemé.

Mások, például a szépségkirálynők, nem aprózzák el, rögtön a világbékénél kezdik.
Nehéz kérdés, hogy melyik út a jó. Jobb. Eldönteni nem is tisztünk.
Éppen ezért nem értem, hogy miért van az, hogy hosszú hónapok – indokolt – követelése és tárgyalásai után megszülető – amúgy nagyon is komoly – eredménynek sem lehet örülni, akár csak két percig.

Másról sem hallottunk, olvastunk, hogy mennyire alulfizetettek az egészségügyben dolgozók. Orvostól beteghordóig. A ténnyel senki sem vitatkozott, a megoldás mikéntjét látták különféleképpen az érintettek. A kormány dolga az volt, hogy újabb társadalmi feszültségek generálása nélkül rendezze a problémát, míg az érdekvédők (szakszervezetek, szakmai kamara) gőzerővel azon volt, hogy a lehető legtöbbet – de racionálisan – préselje ki a lehetőségekből.
Elégedetten állt fel mindenki az asztaltól, amikor egymás tenyerébe csaptak.

Egyedül a fekete nővér, az egykori R-GO rajongó, Gréczy Zsolttal fotózkodó, DK-gyűléseken szónokló, korábban már bukását és visszavonulását bejelentő, majd „közkívánatra” visszatérő Sándor Mária volt az, aki élből támadta az egész megállapodás.

Ami, amúgy 2 év alatt 200.000 forintos emelést jelent a doktoroknak, míg az ápolók a 2012-es bérszint kétszeresét érik el 2019-re.
De ez sem elég. Akkor mi?

Vajon ennek a Sándor Máriának mi a fontos?
Ez a kérdés.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/27901/pics/14656808345661591_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?