München után pont leszarom Európát - Vasárnapi üzenet, 2016. július 24.

Csúri Ákos

Értem én, hogy Orbán Viktor miről beszélt Tusnádfürdőn. És igaza is van az Európai Bizottság totális csődjével, antidemokratikus működésével, az elitválsággal kapcsolatban.

Csakhogy pénteken egy magyar állampolgársággal rendelkező fiatalt is lelőtt a perzsa-német. És ebben a felfokozott őrületben totálisan érdektelen, hogy a gyilkos összeköthető-e az Iszlám Állammal meg a bevándorlással. A polkorrekt lózungok majd kihozzak, hogy: nem. És ez formailag még igaz is lehet.

Valójában azonban nagyon is összeköthető. Ha nem lett volna a Charlie Hebdo, a párizsi véres péntek, Brüsszel szétrobbantott keddje, a nizzai horror, akkor csekélyebb esély lett volna arra, hogy az ámokfutó iráni-német meg merje tenni Münchenben, amit megtett. Mert a hírműsorok, az internet valamennyi fóruma másról sem számol be, minthogy sikeres merénylet itt, sikeres merénylet ott, Európa fél. Ez a félelem adta a bátorítást, az utolsó löketet.

Szeretném újra megnézni, elolvasni Orbán nagyon fontos és találó tusnádfürdői beszédét. A lényegről beszélt. S nem először elsőként az öreg kontinensen. Ha hallgatnak rá – itthon és külhonban –, akkor politikusként, államférfiként még elérhet valamit.

De az elhunyt magyar fiatalt ő sem adhatja vissza a szüleinek, szeretteinek.

És ez az a pont, amikor pont leszarom, hogy Európa megújul, vagy mit csinál.

Meghalt egy 15 éves magyar fiú ebben az eszement borzadályban. Közelebb van hozzánk a terror, mint bármikor. Most már nem csak magyarok által sűrűn lakott városokban robbantgatnak, hanem az áldozat is magyar.

Jó lenne – dehogy jó! – bátran azt leírni, hogy ennek az egész terror-őrületnek az egyetlen és nem az első magyar áldozata hunyt el Münchenben. De ebben egyáltalán nem lehetek biztos…

Európának vége. A valóságban is, és bennem is.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/28882/pics/14693153059313734_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?