Blogolj!

Ez csalás, nem ámítás! - Vasárnapi üzenet, 2016. augusztus 21.

Csúri Ákos

Most, hogy vége az olimpiának, elérkezett a számvetés ideje. Magyar szempontból – személyes várakozásaimat felülmúlóan – sikeres játékokat tudhatunk magunk mögött. Sok hőssel, szimpatikus bajnokkal, esetleg kevésbé szimpatikus vesztessel. Rió legsokatmondóbb arca számomra Lőrinc Viktoré.

Ettől a ceglédi fiatalembertől olyan mérhetetlen csalással vették el a megérdemelt, kiküzdött, megharcolt bronzérmet, mint Sao Paulotól Lacháza. Mindezt egy olyan német (?) kedvéért, akinek szurkolótábora törökfélholdas germán nemzeti lobogó alatt sörözött. Nem ezzel némettel(?) van a baj, hanem a bírókkal.

Azt már lassan megszokjuk, hogy Amerika és az amerikai televíziós társaságok mindennél nagyobb urak. Ezért úsznak éjjeli tizenegykor döntőket, et cetera. A pénz beszél, és az olimpia manapság már a pénzről szól.
Meg – állítólag – a sportszerűségről, a sport nemes eszméjéről, a tiszta vetélkedésről.

A nagy lóf.szt!
Ha ez így lenne, akkor Lőrinc Viktor ceglédi fiatalember most olimpiai harmadik helyezettnek mondhatná magát, teljesítette volna élete álmát és éremmel a nyakában tért volna haza.
Nem tehette, mert a birkózás bírái pikkeltek a magyar csapatra.
Az ökölvívás csaló pontozóit az össznépi felzúdulás hatására hazazavarták Rióból.
A birkózóknál ez nem történt meg.
Van hova fejlődni.
(Titkon remélem, hogy az illetékesek az elismeréseknél bronzérmesként tekintenek Viktorra. Ha valaki, akkor ő tényleg megérdemli.)
Mert ez csalás volt, nem ámítás.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/29578/pics/14717222054106571_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?