Migránsra vagy a gyerekeimre költsek? - Vasárnapi üzenet, 2016. szeptember 18.

Csúri Ákos

Nem túl bonyolult ez a népszavazási kérdés, mondjon bárki bármit.

Tudom, már rikoltanak is az ellenérdekelt oldalon, hogy mekkora demagógia ez a cím, és ezzel nem is nagyon vitatkoznék. Az egyszerű – és igaz – kérdések demagógnak tűnhetnek. Ettől még kérdések, amelyeket meg kell válaszolni.

Az én válaszom így hangzik: a gyerekeimre. A gyerekeim oktatására például. Mert ha ide kényszertelepítenek több ezer migránst, akkor azoknak valamiből meg is kell élniük. És hiába mondják, hogy az Unió fizeti, ez sem igaz. Mert azt én, magyar adófizető fizetem. Az én adóm kerül a költségvetésbe és onnan az Unióba. Márpedig én – többek között – azért adózom, hogy abból a pénzből minőségi pedagógusok minőségi oktatásban részesítsék gyermekeimet. Migránsok nem fognak magyarul megtanulni.

És egyáltalán: hol fognak lakni? Fatornyos falucskám Fő utcájának 44-es számában? Minap hallottam egy németországi történetet: egy – hihetetlen szerencsével a bombázásokat ép, középkori belvárossal megúszó – városka befogadott migránsokat. Mert a willkommenskultur az willkommenskultur. De nem ám a város szélén található – amúgy munkásszállásnak épült – épületegyüttesben szállásolták el őket, hanem az ódon belvárosban. Hogy miért? Mert a munkásszállást építő építési vállalkozó egyszerűen nem engedte, hogy oda migrákat helyezzenek. Azt mondta: inkább lebontja az egészet, minthogy migránsok lakjanak ott. Nem azért építette a saját költségén.

Hogy erről hallgat a német meg a magyar média? Ki lepődik meg ezen? Gyanítom, ez az építési vállalkozó is inkább a gyerekei tanulmányaira fordítja pénzét, mint a migránsokra. Akik, láttuk, mit csináltak egy éve Röszkénél és a Keleti pályaudvarnál.

Erről szól a címbéli kérdés. És október 2-a.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/30320/pics/14741506318045804_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?