Trampli-e Trump? - Vasárnapi üzenet, 2016. november 13.

Nem hinném… Viszont zseniális egy pasas, annyi szent. Így, ekkora – párton belüli és össznépi média – ellenszélben választást nyerni kivételes képesség és tudás birtokában lehet csak. Lehet, hogy nem maga Donald Trump a zseniális, hanem a kampánycsapata. De azokat az embereket is Trump választotta ki, illetőleg hagyta jóvá. És volt bátorsága a hajrák hajrájában – a nyilvánosságra hozott mérések alapján jelentős hátrányban – váltani, az addigi kampányfőnököt kirúgni és fordítani és meggyőző különbséggel nyerni.

Olvasom a fanyalgókat – van egy pár a világon és hazánkban –, hogy Emailné több voksot kapott, mint a megválasztott elnök. Így van. Csakhogy a speciális amerikai szabályoknak köszönhetően mindez mit sem ér. Az elektorok választanak. És abból Trumpnak jócskán több jutott, mint Emailnének. Az ingadozó államok döntöttek. És az ingadozók nem a ragadozót választották, hanem egyértelműen a self-made man-t, a közülük valót, a nép egyszerű fiát, az amerikai álom valódi megtestesítőjét.

Emailné csapata is tudta, hogy hol kell nyerni. Tudták, mert az első perctől erre készítették őket. Ezért támogatta – baromira nem demokrata módon – Emailnét a demokrata párt vezérkara az akkor még versenyben lévő Sanders-szel szemben. Soha sem fogjuk megtudni, hogy a brooklyni aspiráns jelöltté válása esetén mire ment volna Trumppal.

Ezt a demokraták kúrták el. Nem kicsit. Nagyon!

Így aztán jobb lenne kussolni. És elgondolkodni a nagy médiaminták viselkedésén. Hogy a CNN stúdiójában elsírják magukat, mert nem a véresre nyalt Emailné nyert. Hogy a Newsweek emailnés címlappal jelenik meg. Hogy a Zuckerberg facebookja blokkolta (tapasztaltam) a választás napján a trumpos megosztásokat.

Szóval nem Trump a trampli. A suttyókat Emailné környezetében kell keresni. Vagy az átlagamerikaiak nagy örömére (és reményére) már valahol Kanadában

Nem tudom, hogy Trump jó elnöke lesz-e Amerikának, vagy sem. Csak az a biztos, hogy megválasztása esélyt adott a világnak.

Üzenete (végre!) egyértelmű: picsába a pc-vel, arról beszéljünk (nevén nevezve a dolgokat), ami a valóságban van.

Ebbe a sorba végre már a hazai és külhoni „demokraták” is beállhatnának. Tisztább lenne minden verseny és maga a világ is.

 

1
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/31658/pics/14789591141167763_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2016-11-13 20:38:04
Not always that reaps who sows. Annyi szent, hogy Emailné, Borsos Györggyel folytatott kézzelfogható „barátsága” sem vetett jó fényt a szépen, jól megkomponált demokrácia újabb diadalára, ami lám-lám Emailné nélkül is létezik és virul. Nem lehet kisajátítani senkinek. Majd a választók eldöntik. A papírforma szerinti jól kitaposott, előre kikövezett úton járva nem nézett szét, se oldalra, se hátra, most következik a felelősök keresése és elindul Emailné a pusztába bűnbakot keresni. Talált is már egyet az efbiájt. Persze nem adja föl könnyen. Szerinte mégiscsak ő győzött. Most főhet a feje, mert nekik nincs egy mindenre jó szuper felelősük, mint nekünk. Még az is lehet, hogy az elnöki poszt elvesztéséért is ki más, mint Orbán Viktor a felelős.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?