Blogolj!

Két link

Csúri Ákos

Az a nagy büdös helyzet, hogy pont letojom, hogy mennyibe került a népszavazási kampány. (Lévén, ha idetelepítenek, az a többszörösébe fog kerülni mindannyiunknak.) És az sem érdekel, hogy milyen mondvacsinált indokokkal fúrták meg az alaptörvény ez irányú módosítását.

Az én fejemben napok óta csak két cikk kavarog.
Két link. EZ meg EZ.

Olvassák el nagyon figyelmesen (ha átugrották, akkor görgessenek vissza, kattintsanak rá és olvassák), mert akkor minden különösebb írói technika nélkül érthető és értelmezhető az alábbi kérdés- és észrevétel sor.
És most idemásolnám a Blogstar olaszországi tudósítójának (a cikkek küldőjének) kérdéseit, gondolatait:
ha nem lennék egy EU tagország állampolgára, nekem minden EU-s országba vízumot kellene kérnem...
akik menekült státuszt kapnak, miért utazgathatnak szabadon, mint egy teljes jogú EU-s állampolgár? Miért nem tartják őket abban az országban, ahol befogadták őket? Így már érthető, miért állítja vissza sok ország a schengeni övezeten belül is az ellenőrzéseket.

nekem, ha nem lennék EU-s állampolgár, ahhoz, hogy ugyanazokat a jogokat megkapjam, mint ez a színlelt menekült asszony, 10+minimum 2 évet kellene élnem bármely EU-s országban, dolgoznom kellene, bizonyíthatóan adót kellene fizetnem, vagy valakinek hivatalosan el kellene tartania, azaz, egy napig nem lehetnék az állam terhére, és majdnem mindenhol vizsgát kellene tennem az ország nyelvéből, valamint az alkotmányból. Mert ugye nem EU-s állampolgárként így válhat valaki EU-s állampolgárrá, hogy aztán szabadon utazgasson a schengeni határokon belül... Ez nem diszkrimináció pl. egy fehérorosszal szemben? (Ha valaki ez idő alatt országot vált, mert, mondjuk, úgy hozza az élet, akkor az idő újra kezdődik tudomásom szerint..., de lehet, hogy ebben tévedek.)
ha egy EU-s, vagy bármilyen állam állampolgára Németországban több mint 6 hónapig nem kap munkát, nem kapja tovább a szociális ellátást, a segélyt, akkor sem, ha mondjuk előtte évekig dolgozott, adót fizetett. Ha közben nem lett német állampolgár, mehet haza, a hazájába. Ez nem egy csúnya kettős mérce, illetve diszkrimináció?

ha nem vagy menekült, de nincs munkád, miért veszítheted el a lakásod, a vagyonod, akár német (olasz) állampolgárként is, ha egy teljesen idegent segít az államod?

miért nem ellenőrzik, hogy valaki hol lakott, valóban a háborús szíriai övezetből jön-e, mielőtt megkapja a menekült státuszt? Miért elég, ha valaki egyszerűen Szíriában született?

ha valakinek van 10.000 dollárja, hogy lakást béreljen 3 hónapra a családjával Isztambulban, és ezt hangoztatja is, miért kell őt segélyen éltetnie Európának?

ha valakinek, akinek joga van megkapni a menekült státuszt, és van 2000 eurója, hogy embercsempészekkel vitesse magát Münchenbe, akkor miért nem kéri a menekült státuszt az isztambuli német nagykövetségen és utazik repülővel, legálisan?

Ezek a mondatok és a két link megválaszol mindent népszavazásról, alaptörvény módosításról, és arról, hogy miért olyan a magyar belpolitika, amilyen.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/31863/pics/14796188522932019_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?