Hibavadászat - Vasárnapi üzenet

Hibázni csak az tud, aki dolgozik

Régi mondás, bölcs is. Aztán vannak a hibavadászok, akik azért dolgoznak, hogy a hibákba belekössenek. Nem egy szép hivatás – egészen fura lelki alkat kellhet hozzá –, de űzik ezt színi- és filmkritikusok, politikai publicisták, spin doctorok, gerillavideósok, et cetera. Általában olyanok, akik mögött túl nagy saját teljesítmény nincsen, a teljesítményük pusztán mások fikázásából áll. A tartalmi mondanivalót nem veszik észre, csak a hibát, a félreérthetőt lesik.

Csuhaj Ildikó

És kétségtelenül jól meglehet élni ebből.

Viszont könnyen kenyerüket veszíthetik, ha nem kínálnak nekik magas labdákat, amelyekre vércse módjára csaphatnak le. Jó, tudom, ez szinte lehetetlen, hiszen aki dolgozik, az hibázik, de egy kísérletet megérne, hogy ha nem mások hibáiból élnének meg, hanem saját (önálló) teljesítményük okán.

Első lépés lehetne a sajtó tartalmi megtisztulásához.

Rényi Pál Dániel

Mert akkor nem az lenne az érdekes, hogy ki a tulajdonos, milyen érdekkörhöz kapcsolódik direkten vagy áttételesen a médium, hanem hogy milyen információt szereztél és azt hogyan dolgoztad fel. Vevő rá a fogyasztó, vagy sem.

Nos, ameddig ez egy illuzórikus állapot, addig maradnak a hibavadászok.

Így meg a köz szereplőinek kell ügyelniük arra, hogy a számok stimmeljenek, a jelzők pontosak legyenek – a hibavadászok meg éhezzenek.

1
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/35417/pics/14887040602746029_800x600.jpg
Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József
József 2017-03-05 12:57:18
A nagyszerű fényképválasztásért külön gratuláció illeti a szerzőt!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?