Csukott szemmel csak falnak mehetsz

A blogstar.hu irodalmi rovata tegnap Ady Endre örökérvényű versével tört be Dévénynél. Precíz önmeghatározása az oldalnak. Vélemények, nyitottság, befogadás és a fül, az olvasói igényeket megfogalmazó hangokhoz. Kellenek a hírek. A HÍREK. Ami nem minden esetben az, mint amit hírnek mondanak.

Nehéz egy vállalás ez.

Vakon vakítani csak ideig-óráig lehet, ám a fal előtt a vakítottak többsége megáll. A vakítók meg vakon nekimennek a falnak. A Blogstar szerkesztősége tiszteli a falat. Sem magát, sem másokat nem akar koppanásig vezetni.

Éppen ezért emelte most be a válogatott, valós híreket a főoldalára. Mellé már az értelmezéseket is megmutatja. Ki innen, ki onnan. S majd az Olvasó eldönti, melyik értelmezéssel ért egyet, vagy vitatkozik vele. És bátran megírhatja kommentben (ahogy eddig is), vagy akár egy saját blog indításában.

A Blogstar komolyan hisz abban, hogy az önkritika, a hibák, tévedések beismerése nem „a gyengeség” jele. Hanem a józanságé. Többször értekeztem már erről, s éppen ezért szolgált örömmel, hogy Lázár János (aki azért több mint egy egyszerű blogger…) két hete a Kormányinfón kimondta a Pető Intézet és három Magyarországra visszaköltöző család hátrányszenvedése kapcsán: „hibáztunk, tévedtünk, elnézést kérünk, megkövetjük az érintetteket és korrigáljuk a tévedésünket”.

Mindez miért lenne gyengeség, amikor az érintett dolgozók a havi átutaláskor feketén-feherén látták, hogy egy rossz besorolás miatt kevesebb bért kaptak kézhez? Lehet, hogy érintett kommunikációs-politikai agytrösztökben ez a gyengeség jele, a Blogstar szerkesztőségének szemében ugyanakkor a józan észé. Attól, mert valamiről hallgatnak, és úgy tesznek, mintha nem létezne, az a tapasztalati világban igenis létezik. És beszélnek róla. És ezek a szavak vokssá érnek.

És egyszer csak 2002-ben találják magukat a vakok.

Ez a szerkesztőség soha többé nem szeretné újraélni 2002 csalódását. Éppen ezért a maga szerény eszközeivel (őszinteség, hitelesség, nyitott szem és fül) mindent elkövet ennek elkerülése érdekében.

Nem gyengén.

Erősen.

1
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/36732/pics/14910869657105651_800x600.jpg
blogstar.hu,Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2017-04-03 08:28:51
Na látják én pont ezért vagyok Fidesz szavazó. Nem azért, mert szimpatikus Orbán Viktor, nem azért, mert szimpatikus Lázár János, nem azért, mert a megtett intézkedések mögött látom az előbbre lépés lehetőségét. Mert nem ez az egyetlen mea culpa, amit a Fidesz megtett. Több olyan intézkedése, amely egyes csoportok szerint téves, visszavonásra került. (bár az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, azóta sem értek egyet. Németországban ZÁRVA vannak azok a multik, amelyeket nálunk az mszp a liberálisokkal együtt visszaküzdött. Lelkük rajta. Az én családomban van kereskedelemben dolgozó anya. Tudjuk milyen az, amikor anya vasárnap egész nap dolgozik, az egyetlen olyan napon, amikor a családdal, 3-4 éves gyerekeivel és férjével lehetne. Főzhetne vasárnapi ebédet, elmehetnének együtt valahova, akárhova. A lényeg az EGYÜTT. Később ezt nem tudja pótolni, mert hétköznap óvodába járnak a kicsik, a férj dolgozik. Persze nekik azért segítségképpen, itt vagyok én, a nagymama. De engem sem kérdeztek meg a vasárnapi zárva tartás elleni tüntetők, hogy készen vagyok-e erre, hogy pótoljam a pótolhatatlant, az ANYÁT A CSALÁDBAN.) Egy olyan párt, amely hajlandó akár a saját intézkedéseit is felülbírálni, az már valami. Ebből is látszik, hogy velünk együtt él, gondolkodik, érzékeny a határainkra, érzékeli a félelmeinket. És ezt jól teszi. Jól védi meg az érdekeinket, jól sáfárkodik a javainkkal. Talán, egyszer majd a saját szavazóbázisa felé történő kommunikáció is javul, formálódik, erre bizony figyelniük kellene. Nyugdíjas lévén puffogtathatnék néhány megjegyzést is, de nem teszem. Tudom, hogy a Fidesz, ha megteheti, javítani fogja a nyugdíjasok helyzetét is. Először azonban tényleg a fontosabb résznek kell következnie, a népesség növelése, hogy legyenek unokák, akikre vigyázni tudunk, és akik később valóban meg tudják majd teremteni a jobb létet nekünk. Én belátom, lássák be mások is. A nyavalygás soha nem vitt előbbre. Harcos nép a magyar, igazságszerető, szilaj. Sajátos nyelvével, istenhívő népével meg tudott maradni Európában egyediként. Talán pont az a baja a többinek, hogy mások vagyunk, a toleranciát velünk kellene kezdeniük. Jó kis nép vagyunk mi. Mi, akik a saját határainkkal vagyunk határosak, küzdünk az ott élő magyarjainkért majd 100 éve, de soha nem adjuk föl. A harc nemesít minket, így mi mindannyian nemesek vagyunk. Becsülj meg minket Európa. Nincs ilyen nép több szerte a világon.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?