Lesz-e második? - Vasárnapi üzenet, 2017. május 14.

Még nem tudom, hogy mi lesz hétfőn. Valószínűleg senki nem tudja megmondani, hogy a Bayer Zsolt által a Blogstaron összehívott kávézás hogyan fog elsülni. Eléri-e a célját? Egyáltalán: mi a célja?

Bayer barátom felhívása egyértelmű: beszéljék meg, hogy az egymást – ahogy az Ez a tuti nagyon találóan fogalmazott: „ki-ki a saját monitora mögül pocskondiázná” – verbálisan keményen osztó véleményvezérek polgári miliőben, egy (két?) kávé mellett miként látják a közbeszéd helyzetét, állapotát, hasznosságát, értelmét.

A felhívásra adott válaszokból kitetszik, hogy embernek nem lehet most fogalma arról, hogy mi fog történni. Ad absurdum, még a 11.00 órára hirdetett esemény előtt elkezdődhet egy kis utcai tüntetés-party (nagy divatja van mostanság) pro és kontra, gyaníthatóan ráharap az online média (a blogstar.hu is élőben közvetíti a diskurzust), még Csuhaj Ildikó is feltűnhet (ha másképp nem), így aztán egyetlen dolog kiszámítható: a kiszámíthatatlanság.

És ettől lesz izgalmas, érdemi az egész.

A kiszámíthatatlanság kezelése IQ-val.

Nehéz dolog.

De, persze, az is lehet, hogy nem történik semmi különös, leülnek, udvariasan beszélgetnek, Zsolt állja a cehhet és szép csendben hazamennek.

Engem csak egyetlen dolog izgat igazán: lesz-e második kávé?

Ugyanis az erre adandó válasz (talán már hétfőn koradélután) fogja meghatározni a közbeszéd milyenségét az előttünk álló években. 

2
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/38184/pics/14946665262799753_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Civilek,Közbeszéd,Vasárnapi üzenet

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2017-05-15 08:09:48
Nem is tudom mire ez a nagy érzékenység: hiszen az ellenzéki sajtó megnyilvánulásainál még nem láttam és hallottam ocsmányabb, taszítóbb közbeszédet. Nem kell tehát az ellenzéki politikusoknak mást tenni, mint hátradőlni a karosszékükben és várni a bukást. Hiába próbálják a napi sajtóban bebeszélni a közvéleménynek, hogy amúgy kormányváltó hangulat van Magyarországon. Hát NINCS! Sőt… tehát, ha Bayer Zsolt igazi kávét kínál, csak azok menjenek el, akik bírják a koffeint. Nem lehet olyan megnyilvánulásokban bízni, hogy tegnap bojkottot hirdetünk, ma pedig már nyilatkozgatunk, mert a Magyar Rádió véletlenül kimaradt a felsorolásból. Személy szerint én örültem ugyanis, hogy nem hallgathatom reggelente – kényszerűségből - az ellenzék hazugságait.
Válaszolok
Stella 2017-05-14 11:49:18
Arra lennék kíváncsi lesz e a közelben rendőri jelenlét ? Ki védi meg Zsoltot, ha ez a felhergelt banda a megtámadására készül. Eléggé bemutatták már a sötét indulataikat, semmi jót nem várok , hanem csak félteni tudom Zsoltot ettől a találkozástól. Mi lesz , ha a mellette és ellene állók szembe állnak és a két tábor egymásnak ugrik?????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?