Blogolj!

Éltesse – is – az Isten Magyarországot! - Vasárnapi üzenet, 2017.augusztus 20.

Meg segítse és óvja. Az ünnepi szlogenek mindig keskeny mezsgyén egyensúlyoznak a telitalálat és a blődség között. A mostani, augusztus 20-i (Isten éltesse Magyarországot!), rádióban hallott jó választásnak tűnik. Elvégre államiságunk születésnapja. Amit rögtön vallási-hitbéli vonalról köszöntünk.

Állam és Isten.

Volt idő..., de hagyjuk is. Voltak Miklós Imrék. És vannak köztünk élő Miklós Imrék. Az Állami Egyházügyi Hivatal letéteményesei. Mint a rendszerváltás után megalakult MSZP hívő tagozata – a besúgó Vankó Magdolnával az élén...

Vankó Magdolnát 1985. szeptember 11-től a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság III/III-as osztálya foglalkoztatta 1987. február 24. napjáig. A fenti időszakban több jelentést adott ellenzéki, egyházi személyekről, alternatív szervezetek munkájáról, működéséről. Vankó 1985-benújságíró képesítést szerzett, számos lapnál dolgozott, 1993-ban az időközben megszűnt Belső Hang ökumenikus lap főszerkesztője volt. 1990-ben megalapította az MSZP hívő tagozatát, amelynek azóta is vezetője, ebben a minőségében egyik kidolgozója az MSZP valláspolitikai programjának. 1994 óta képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságban dolgozik. Tagja az MSZP-frakció BIT-es tagjait tömörítő ifjúsági és modernizációs munkacsoportjának” – volt olvasható 1998-ban. 

Szép, nem?

Ezért gondolom, hogy nem elég éltetnie az Istennek hazámat, hanem óvnia is kellene. A mindenkori Vankó Magdolnáktól.

És nem csak Magyarországot, hanem a keresztény-keresztyén Európát is. Most nem hívők és hitetlenek (gyaurok) háborúja zajlik kontinens-szerte, hanem halkabb hívők és vadhitűek élet-halál harca. Ahol nem elég az imádat, az éltetés, hanem mindennél nagyobb szükség van az óvásra is. (Csak az elmúlt órák példái: Barcelona, Turku és amikről még nem is tudunk az apró-cseprő mindennapokban).

Az ünnepi beszédeket közlemény-háború váltja majd a nap végére. Felülemelkedésnek nyoma sem lesz. Stratégiák nemes ütközete helyett a földharc dívik majd.

De Szent István országában legalább biztonságban.

Hát, ezért élteti Magyarország az Istent és Isten Magyarországot.

Kivételesen ezért nyert értelmet egy szlogen.

Kérdés: mindez meddig elég?

5
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/41435/pics/15031759478620269_800x600.jpg
Augusztus 20.,Barcelona,háború,Isten,Miklós Imre,Szent István,Turku,Vankó Magdolna,Vasárnapi üzenet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-13 20:47:19
"Isten éltessen Magyarország!" ez a szlogen símogatja a szívemet, a legszemélyesebb melyet valaha hallottam. Anyaország, anyaföld. Édesanyánkat is így köszöntjük.
Jó a blog, gratulálok.
Válaszolok
Csaba 2017-08-24 16:17:46
Csatlakozom az utánam szólókhoz.....
Bencus Csabi
Válaszolok
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2017-08-21 07:00:21
"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja." Ezt nem én írtam: Alakszandr Szolzsenyicin. Minden szava igaz, még most is igaz, de nem muszáj tűrni..........
Válaszolok
Gizella 2017-08-20 15:34:29
Ezek még mind itt vannak közöttünk. Volt párt és, kisz-titkár iskolaigazgatók , gyárvezetők, tsz elnökök, tanácselnökök! És sorolhatnám végestelen végig. Mind jól jártak, hiszen ők diktálták a feltételeket. Megvannak a csatornáik, amiken érintkezésbe lépnek, és csinálják a felfordulást a félművelt, kommunista balliberális pedagógusok, és a jó barátaik, akik valahogyan mégis tudtak privatizálni. Balaton mellett olcsón telkeket venni. Megvoltak a súgó emberek. A 80-as években megbújtak az áruló 56-osok. A Híradástechnika Szövetkezetben bújtatták az egyiket (amiben dollárért vásárolták nyugati technikát, és ruberért adták tovább a SZU-ba), és lám az un. módszerváltás után, hogy kivirágzott mindegyik. Milliárdossá, milliomossá váltak egyik napról a másikra. Utódaik a Momentum tagjait gyarapítják. Vigyáznunk kell, mert kezdenek erősíteni! Előkaparják a narkós, lumpenproletárokat, és uszítják őket, dirigálnak nekik. Sajnos élükön a kommunista emlőkön nevelkedett tanárok, MTA tagok, még volt köztársasági elnökök is voltak és vannak. És főleg a bankigazgatók!
Válaszolok
Csaba 2017-08-20 15:30:44
Éltesse és Vigyázzon rá, mert ebben a világban nagyon kell...
Bencus Csabi
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?