Blogolj!

Amerika hangja - Vasárnapi üzenet, 2018. október 7.

Vajon erről miért nincs híradás? Barátaim megdöbbentek egy amerikai jelenségen. Nem ehhez szoktak ugyanis. Forgatnak egy autós magazint hosszú évek óta – és meglehetős sikerrel -, és már sokadszorra járnak egy nagy amerikai találkozón, rendezvényen, ahol nem csak a szalonokban, hanem úton s útszélen forog a kamerájuk.

És eddig mindig perkálniuk kellett - a kinti szokás szerint – a forgatási engedélyezésért, lehetőségért. Idén azonban valami megváltozott.

Kaliforniában a nyakukba borulnak az autókereskedők, amikor megtudják, hogy Magyarországról érkeztek.  Hihetetlen tisztelet övezi őket és hazánkat, nem hallanak mást, csak azt, hogy Magyarország milyen bátor, hogy a miniszterelnök milyen klassz csávó, hogy így ellentmond Merkelnek és védi a hazáját.

Bár trumpisták a partnerek, de mégis e tekintetben kedvenc elnökük elé helyezik Orbánt és Magyarországot.

És egy árva dollárcentet sem kérnek, mi több vacsorára hívják a stábot és beszéltetik őket hazánkról. Döbbenten – és persze örömmel – hallgattam ezt a beszámolót, amelyet majd egy interjúban is elmondanak itt, a Blogstaron.

Már csak az a kérdés:

ha ezek az autós magazint gyártó ismerőseim ilyen tapasztalatot szereznek, akkor azok az akkreditált újságírók, akik kintről tudósítják médiájukat, miért nem számolnak be erről? Miért kell elhallgatni azt, hogy ilyen megítélésünk is van?

Miért nem jelenik meg egy-egy amerikai, aki őszintén elmondja ezt? Mennyivel hitelesebb lenne, és mennyivel nagyobb erővel képviselné a kormányzati célokat, indokolni a kormányzati cselekedeteket.

Tudom, a kérdés költői, de azért mégis. Olyan jó feltenni...

2
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/60944/pics/lead_800x600.jpg
Magyarország,Merkel,Orbán Viktor,Trump,Vasárnapi üzenet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
librikus 2018-10-07 09:16:00
Nacionalizmus és liberalizmus egymás függvényei, ikertestvérek, csak együtt egzisztensek! Avagy a szélsőséges liberalextremizmus intoleranciája a nacionalizmus ellen, nem ugyanazon fanatizmusból ered mint a szélsőséges sovinizmus? Akár jó akár rossz a nacionalizmus a liberális korszak velejárója, mint a demokrácia vagy a szabad piacgazdaság. Akkor is ha a liberális és nemzeti erők születésüktől -a francia forradalom napjaitól állnak harcban egymással. Kivonat: „Világháborúk és győztesek” könyvből.
Válaszolok
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2018-10-07 08:57:29
Talán, mert a demokratikus sajtó baloldali és slussz??! Persze ők már - hál'istennek - igazán kevesen vannak, de annál hangosabbak, annál véresszájúbbak, annál agresszívebbek??! És csak ez hallatszik el olyan messzire? Vagy az eszközöket, vagy a stratégiát kellene megváltoztatni a jobboldali sajtóban is? Vagy csak ugyanolyan eszközöket kellene használni, mint a ballib ellenzék, vagy jobbakat? Mindenkit a saját területén, a saját eszközeivel kell megverni, na akkor ..... Le kell vetni végre a kesztyűt, a külpolitikánkban már látszik valami fény.....
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?