Blogolj!

Lázár letisztázta - Vasárnapi üzenet, 2018. december 30.

Így, év végén a publicista (is) végig futtatja magában az esztendő történéseit, megnézi, hogy írásaiból, meglátásaiból, jövendöléseiből mi igazolódott be s mi nem. Volt jóslatom, ami bevált, és volt aggodalmam, ami utólag alaptalannak tetszik.

Mondjuk a földrengésszerű – rekordrészvétel és újabb, magabiztos kétharmad – választási végeredmény után a kívül álló nem gondolta volna, hogy a kormányzati struktúra ennyire átalakul mind szerkezeti, személyi tekintetben.

Bevallom,

arról sem voltam meggyőződve, hogy a kormányból kikerülő, belső és külső ellenfelei által előszeretettel „bukottnak” titulált Lázár János képes lesz tartani magát önkéntes szótlansági fogadalmához,

amikor is még a nyár elején egy 444-es interjúban bejelentette idén ő országos médiumban nem fog szerepelni, országos kérdésekről nem fog nyilatkozni. Kételkedtem, hogy a Kormányinfón megismert vagány, bizonyos helyzetekben öntörvényű, a médiát jól értő és használó profi kibírja-e rivaldafény nélkül. Kibírta.

Már éppen kezdték élve temetni, amikor egyre több erőt mutatva kapta sorra a megbízásokat a Miniszterelnöktől. (Ez a vájtfülűek és Lázár számára is fontos: Orbántól kapta a felkéréseket, megbízásokat). Antidohányos biztosság, tram-train, Mezőhegyes. Látszólag értelmezhetetlen összevisszaság, ám ha egységben kezeljük a feladatok méreteit és jellegeit, akkor abból pontosan látszik: korai még leírni Lázárt és a végéhez közeledhet az önkéntesnek hívott száműzetés. (Erre majd május után érdemes visszatérni, szerintem.)

Szóval Lázár szótlan volt, tette a dolgát, a facebook-csatornáját kissé eklektikus (hol erősebb, hol gyengébb, hol közéleti, hol fakanalas) tartalmakkal töltögette. Aztán szombaton évzáró interjút adott, amiben tisztán, félreérthetetlenül adta meg 2018 belpolitikai látleletét. Ahogy egy barátom összegezte a Rádió7-ben elhangzott interjú üzenetét:

„a gyorstalpalón provokációra kiképzett ellenzéki bohócok annyira tehetségtelenek, hogy még a rájuk bízott feladatot sem voltak képesek felfogni”.

Márki-Zayról is pont annyit mond, amennyit ez a politikai műkedvelő ér: a féléves polgármestersége csak annyit bizonyított – Lázár szavaival -, hogy buta és tehetségtelen, valamint a városvezetés helyett Orbán kihívójának képzeli magát. (Mondjuk ezt a blogstar is elég sokszor megírta az év folyamán.)

Lázár János két mondatával letisztázta 2018-at. Csak a vak nem látja, hogy 2019-ben már új feladatra készül.

4
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/66937/pics/lead_800x600.jpg
Lázár János,Márki-Zay Péter,Orbán Viktor,Rádió 7,választás,Vasárnapi üzenet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Stella válasza: nagyiellenszélben bejegyzésére 2019-01-08 18:16:55
Ezzel én is így vagyok: amíg Ő tartotta egyet sem hagytam ki, mióta nem Ő tartja azt sem tudom mikor van! Nagyon hiányzik ! Remélem készül valamire titokban, csalódnék, ha nem így lenne. Ezzel nem szeretnék senkit megbántani, de ez így van !
Válaszolok
József 2019-01-01 15:37:53
Kérek 5 percet ide bekukkantani mivel lehet érvelni az elért eredményeken kívül! János profi, de amiket lehet olvasni és ha igaz, később a fejére olvassák, én írhatok mindent ,de Ő??? https://www.facebook.com/groups/1539477189709294/2245232065800466/?comment_id=2246387219018284&notif_id=1546247210011923&notif_t=group_comment_reply
Válaszolok
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2018-12-31 04:19:00
Amióta nem ő tartja a kormányinfót, azt sem tudom, hogy mikor van nem is nézem. Lázár János mondta ki mindig azt, amit a "politikai korrektség" nem engedett másoknak kimondani, de vártuk, hogy valaki nekünk lefordítva magyarázza el az aktuális történéseket. Nekem speciel titkos kedvencem volt. Nem fényezni szeretném, de szinte minden infót végignéztem és igencsak jól értesült lettem tőle, mert a pengeváltásokból szinte mindig győztesként hagyta el a pástot.
Válaszolok
éva 2018-12-30 17:04:08
Lázár János, méltán volt a Miniszterelnökünk JOBBKEZE! Tehetséges, szimpatikus, kimagaslóan intelligens ( lexikális, {EQ} emocionális, szociális stb.) , nagyon megnyerő modorú NAGY-EMBER. Kívánok; - jó pihenést, az új feladataihoz sok sikert!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?