Blogolj!

A felszabdalás napja

Csúri Ákos

Nem nagyon lehet másképpen jellemezni április 4-ét. Bejött a Vörös Hadsereg (régi nóta ifjúkorunkból hogy Battonyától Nemesmedvesig) és a kegyes szocialista történelemhamisítás jegyében felszabadulásnak nevezett megszállással végig terrorizálta a hazánkat.

A népnyelv nem is maradt adós: még a Kádár-korszakban is a bátrabb falusiak felszabadúlásnak hívták ezt a folyamatot és nem azért, mert a tájszólásuk ezt a kiejtést követelte volna meg...

Mert mit tapasztalt a magyar? Szegeden például azt, hogy a híres Dóm óráira mutatva azt adta parancsba a szovjet tábornok, hogy azokból csináljanak neki 100 karórát... A falvak fehérnépe nem ismerte még akkor a #metoo-mozgalom 21.századi ámokfutását, ha ismerte volna, akkor bizony az abuzálásokról számtalan beszámoló jelenhetett volna meg a korabeli sajtóban. Bár inkább megerőszakolások voltak ezek. Meg persze a szabadrablás. Visszajött a Tanácsköztársaság vérvörös proletárdiktatúráját követő vörösterror időszaka. S nem volt ki megvédje asszonyainkat, lányainkat, mert a málenkij robot is szedte áldozatait, magyarokkal telt meg a Gulág, nem maradtak itthon férfiak – vagy a fronton, vagy a munka- és koncentrációs táborokban vesztek oda – így a magyar nők szabad prédáivá váltak a szovjet kiskatonáknak.

Éppen úgy, mint manapság a liberális magyarázat szerint „szexuálisan kiéhezett, biológiai igényüket valóra váltó” migránsoknak a nyugat-európai nők. Csak ezek egy része önszántából ment a bele a később tragikussá váló együttlétekbe, míg 1945-ben túlzott önkéntességről nemigen beszélhettünk.

A barna terrort a vörös váltotta. Levegővételnyi ideje sem volt hazánknak.

A kádári megoldás a Forradalmi Ifjúsági Napok (FIN) volt. Egy kalap alá besöpörve Petőfit, Kun Bélát és Szását. Három az egyben. Az igazi forradalmárokat összemosva a vörösterror képviselőivel. Csakhogy kussban legyen a magyar.

Április 4-én jusson eszünkbe mindez. Nem volt olyan rég, emlékezetünknek el kell bírnia ezt a „megterhelést”.

Mert ez volt a kommunista emlékezetpolitika.

Ma – hála istennek – mindez már másképpen van.

https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/71070/pics/lead_800x600.jpg
#metoo,Április 4.,FIN,Kádár János,Kommunizmus,vörösterror
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?