Blogolj!

Előrehozott halotti tor? - Vasárnapi üzenet, 2020. március 29.

Tényleg nehezen érthető, hogy a kijárási korlátozás ellenére egyesek piknikeznek, mintha mi sem történne hazánkban és a nagyvilágban. Hogy Olaszországban átlépte a 10 ezret(!) a koronavírus áldozatainak száma? Tojni rá! Süt a nap, vár a Szigetcsúcs! Igaz, hogy Kisorosziban tábla jelzi – eddig és ne tovább, de ez sem érdekes. Miként a turistáskodókat erre figyelmeztető munkatárs sem. Legfeljebb megrugdossuk. (Nem vicc, tegnap ez történt.) Van-e olyan, hogy egyéni felelősség? Nem elviekben, hanem a gyakorlatban. A jelek szerint ez elég csökkentett hőfokon üzemel...

Fotó: népszava

Addig, egészen addig, amíg Magyarország is át nem lép a tömeges fertőzés kategóriájában. A lélegeztető gépek légzsákjai alatt már hiába megy a bűnbakkeresés: ez is miattad volt.

Nem, ez minden felelőtlen ember miatt van. Akik ráadásul lakóhelyüktől távol vál(hat)nak potenciális terjesztőkké, fertőzőkké – a helyi polgárok kárára.

A rendelet szerint a temetések szűk körűek lehetnek. Nem lesz halotti tor. A kiránduló felelőtlenek mindezt – a jelek szerint – előre hozták. Talán, mert látni akarják, kik gyászolják őket...

Aztán van egy másik típus is, a hullarabló 21. századi formája.

Ezek az élőlények, akik - bár emberformát öltenek, de még véletlenül sem illethetők ezzel a magasztos szóval - mások nyomorúságára, becsületességükből fakadó hiszékenységére hajtanak, hogy aztán fapofával, rezzenéstelen arccal lehúzzák a sápot és mintha mi sem történt volna – a lopott pénzből lízingelt(?) BMW volánja mögül sikoltozva hajtsanak tovább, és keressék újabb, becsületességben megőszült, jóhiszemű áldozataikat.

Járványnál számuk sokszorozódik.

Most éppen a koronavírus okozta népriadalmat és tehetetlenséget kihasználva házalnak „gyorstesztet” ígérve. A gyanútlan polgár meg – lévén álhírek cunamijában próbál talpon maradni az információs sztrádán – elhisz mindent, csak minél gyorsabban biztonságban tudja magát.

Pedig a biztonságot nem a házaló csalók adják.

Hanem az önfegyelem, az egyéni felelősség elfogadása, betartása.

Nehéz, tudom.

Nekem is, ismerőseimnek is.

Akik azzal teszik a legtöbbet mindannyiunkért, hogy otthon maradnak, hogy nem keverednek, nem lesznek passzív hordozók, esélyét sem adják annak, hogy megfertőződjenek és megfertőzzenek.

De a csalók kicsiben és nagyban nem ilyenek. Ők nem néznek másra, csak magukra, önös érdekeikre. Percemberek, bár kétségtelenül sikeresek.

Ideig-óráig.

Mert a Jóisten haragja először ezekre a vírusokra fog lecsapni.

S csak aztán a koronára.

De ez már az áldozatokat és a hozzájuk tartozókat a legkevésbé sem fogja boldoggá tenni.

1
https://atlagpolgar.blogstar.hu/./pages/atlagpolgar/contents/blog/92505/pics/lead_800x600.jpg
felelősség,Isten,koronavírus,temetés,Vasárnapi üzenet
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
nagyiellenszélben
nagyiellenszélben 2020-03-30 06:04:11
Levél Édesanyámnak! Mama, mostanában nagyon sokszor gondolok Rád és Papára. Érzem, hogy itt vagytok velem. Nap, mint nap látom a fotókon a mosolyotokat, jóindulatúan szemlélitek már a világot onnan… Ti megértétek a II. világháborút, a „bezzegkorszakot”, amire lehetett egész életünkben hivatkozni, ha úgy alakult, hogy elégedetlenkedtünk a testvéreimmel valami miatt. Ne tudjátok meg soha – mondtátok, hogy milyen volt akkor. Mama már én is a veszélyeztetett korban vagyok, meg a testvéreim is, de most én üzenem nektek innen, oda, szerencsések vagytok, hogy nem értétek meg ezt az időszakot. Tőletek még tisztességgel el tudtunk búcsúzni mi is és a családunk tagjai. Nehezek voltak az utolsó évek, de korántsem voltak olyan nehezek, mint a mostani.
Mama, hogyan lett ez a világ, amit Ti még szeretettel, reménnyel telve nyújtottatok át nekünk, ilyen? Ilyen, mérhetetlenül számító, kapzsi, felelőtlen, csalókkal, pillanatemberekkel teli? Hogyan tudnak gyűlölettel teli szemekkel belenézni a tükörbe? Hogyan számolnak el saját magukkal, azok, akik képesek elárulni a hazájukat, olcsó üveggyöngyökért? Mit mondanak majd a gyermekeiknek, unokáiknak – ha van egyáltalán nekik – vagy akkor, amikor ott állnak majd a nagy bíró előtt? Hogyan tudják mocskolni a saját anyaföldjüket, megtagadva mindent és mindenkit?
Vagy most válik el a búza az ocsútól?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?