Blogolj!

Lesz-e második? - Vasárnapi üzenet, 2017. május 14.

Még nem tudom, hogy mi lesz hétfőn. Valószínűleg senki nem tudja megmondani, hogy a Bayer Zsolt által a Blogstaron összehívott kávézás hogyan fog elsülni. Eléri-e a célját? Egyáltalán: mi a célja?

Bayer barátom felhívása egyértelmű: beszéljék meg, hogy az egymást – ahogy az Ez a tuti nagyon találóan fogalmazott: „ki-ki a saját monitora mögül pocskondiázná” – verbálisan keményen osztó véleményvezérek polgári miliőben, egy (két?) kávé mellett miként látják a közbeszéd helyzetét, állapotát, hasznosságát, értelmét.

A felhívásra adott válaszokból kitetszik, hogy embernek nem lehet most fogalma arról, hogy mi fog történni. Ad absurdum, még a 11.00 órára hirdetett esemény előtt elkezdődhet egy kis utcai tüntetés-party (nagy divatja van mostanság) pro és kontra, gyaníthatóan ráharap az online média (a blogstar.hu is élőben közvetíti a diskurzust), még Csuhaj Ildikó is feltűnhet (ha másképp nem), így aztán egyetlen dolog kiszámítható: a kiszámíthatatlanság.

És ettől lesz izgalmas, érdemi az egész.

A kiszámíthatatlanság kezelése IQ-val.

Nehéz dolog.

De, persze, az is lehet, hogy nem történik semmi különös, leülnek, udvariasan beszélgetnek, Zsolt állja a cehhet és szép csendben hazamennek.

Engem csak egyetlen dolog izgat igazán: lesz-e második kávé?

Ugyanis az erre adandó válasz (talán már hétfőn koradélután) fogja meghatározni a közbeszéd milyenségét az előttünk álló években. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?