Blogolj!

Gőgös a paraszt

Csúri Ákos
2015.11.23.

Mindenekelőtt elnézést kérek a földjeiket művelő, gazdálkodó paraszti származású emberektől, hogy a magyar nyelv egyik sajátosságaként, joggal és büszkén vállalt származásukat, most más, a köznyelvben ragasztott (melléknév) negatív jelentéssel, bizonyos viselkedés jelzőjeként használom.

Gőgös Zoltán MSZP-alelnök mai parlamenti felszólamlása miatt nem tehetek másként.  Említett személy a második Gyurcsány és a Bajnai kormányokban (amelyek tönkretették hazámat) államtitkárként dolgozott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban. 4 éve volt arra, hogy kikupálódjon, és a von hause aus hozott suttyóságot némi jó modorral vértezze fel.

Gőgös, a kultúrlény

Nem sikerült.

Ma a Parlamentben Lázár János teljesen kulturált miniszteri válaszára (itt  meghallgatható 14:03-tól a play gombra kattintva) eszement stílusban válaszolt.

Ekképpen:

„Miniszter Úr! Én egy korrekt kérdést tettem fel, amire Ön egy undorító mocskos választ adott. Undorító, szemét, tróger választ. Tudja miért? Tudja miért Miniszter Úr? Mi nem hergeltünk senkit Mezőhegyesen és nem a menedzsmentért álltunk ki.”

Majd a felszólalást az alábbiakkal zárta:

„Maguk utolsó gazemberek.”

Maradni kéne a kaptafánál.

Pedig a vita pusztán arról szólt, hogy míg a „megújuló” MSZP Gyurcsánnyal és a Jobbikkal az oligarchák (többek között Simicska Lajos) kottájából játszanak, addig a kormány megpróbál az elmúlt évek elhibázott birtokpolitikáján változtatva esélyt adni azoknak, akik VALÓBAN művelik a földjeiket. A szociálisan rendkívül érzékeny Gőgös erre ezzel a Steindl Imre tervezte épület falaihoz méltatlan szöveggel reagált.

S ezek után csodálkoznak ballibék, hogy – ha már meríthetünk a témából hasonlatot – Gőgösék egy kubikus elszántságával mélyítik azt a gödröt, amelybe a szocialisták népszerűsége vezetésük alatt zuhant?

Ők lehet, hogy csodálkoznak, mi kevésbé.Dr. Lázár János

S a valódi parasztoktól még egyszer őszintén elnézését kérek. S remélem Gőgös ezek után soha, de soha nem hivatkozik rájuk.

 

Ezeket a cikkeket olvastad már?