Blogolj!

Zaklatott zaklatások - Vasárnapi üzenet, 2017.november 5.

Csúri Ákos
2017.11.05.

Vártam már. És végre, a tegnapi Blikk címlapon hozta, hogy szegény Havas Henrik is ki volt téve zaklatásnak (minek nem?) évtizedekkel ezelőtt, és ez komoly nyomot hagyott benne (mondjuk ez műsorvezetői „stílusán” nem nagyon látszik...). Most, hogy Kevin Spacey-t is kinyírták (Isten veled, Kártyavár) a tengeren túlon, megvan az első neves magyar homokos zaklatott, maga a „Tanár úr”. (Mondjuk Spacey azért elég sok mindent letett az asztalra.)

Bűzlik ebben a dologban elég sok minden. (Nem Havaséban, az egy félmosollyal elintézhető, megint van egy Blikk-címlapja az önkormányzati képviselőnek, és passz).

Félreértés ne essék, a legtávolabb áll tőlem a valódi áldozatok hibáztatása (és itt a valódin van a hangsúly), de azért mégis csak furcsa, hogy pont most, szinte vezényszóra beszélődnek ki a több évtizedes traumák. Mintha figyelemelterelésről lenne szó. Például azokról a németországi, svédországi, ausztriai – rendőrségi aktákban is nyomon követhető – nemi erőszakokról, amelyeket a migránsok követtek el az elmúlt években.

Humanitárius, nagyon pc, nagyon liberális befogadás, segély adás, hellyel kínálás jutalma lett a lányom-fiam megerőszakolása (ad absurdum meggyilkolása).

Na, nem csak az iszlám termeli ki ezeket a zaklatókat, erőszakolókat, hanem a zsidó vallás éppen úgy, mint bármely keresztyén gyülekezet.

Ez az üzenet.

A

különbség csak annyi, hogy a filmes-színházi világban a karrierizmus és a mindenáron érvényesülés sok mindent elbír és húsz év trauma ide-oda, azért szerepekkel, díjakkal, extra gázsikkal, karrierrel elviselhetővé vált, míg a svéd háziasszony, vagy az osztrák gyerek az uszodában nem kapott kárpótlást, csak egy kegyetlen behatolást,

amely még Szelestey Lajos nehezen minősíthető felmentő szövegével sem orvosolható, miszerint a hosszú úton nagyon kanossá váltak, így a migránsok természetes biológiai igénye a közösülés (még ha erőszakos is).

Mindezek tisztára mosása zajlik nagy üzemben és örömteli, hogy Havas Henrik is leküzdötte a három évtizedes lelki terhet (igaz, erősebb lenne a mondandója, ha nevesítene is...), mi meg izgatottan várjuk családunk körében, hogy vajon milyen újabb témával rukkolnak elő Karácsonyig.

Mert ez addig nem húzza ki, és abba is bele kellene rondítani valamivel...

Ezeket a cikkeket olvastad már?