Blogolj!

A felszabdalás napja

Csúri Ákos
2019.04.04.

Nem nagyon lehet másképpen jellemezni április 4-ét. Bejött a Vörös Hadsereg (régi nóta ifjúkorunkból hogy Battonyától Nemesmedvesig) és a kegyes szocialista történelemhamisítás jegyében felszabadulásnak nevezett megszállással végig terrorizálta a hazánkat.

A népnyelv nem is maradt adós: még a Kádár-korszakban is a bátrabb falusiak felszabadúlásnak hívták ezt a folyamatot és nem azért, mert a tájszólásuk ezt a kiejtést követelte volna meg...

Mert mit tapasztalt a magyar? Szegeden például azt, hogy a híres Dóm óráira mutatva azt adta parancsba a szovjet tábornok, hogy azokból csináljanak neki 100 karórát... A falvak fehérnépe nem ismerte még akkor a #metoo-mozgalom 21.századi ámokfutását, ha ismerte volna, akkor bizony az abuzálásokról számtalan beszámoló jelenhetett volna meg a korabeli sajtóban. Bár inkább megerőszakolások voltak ezek. Meg persze a szabadrablás. Visszajött a Tanácsköztársaság vérvörös proletárdiktatúráját követő vörösterror időszaka. S nem volt ki megvédje asszonyainkat, lányainkat, mert a málenkij robot is szedte áldozatait, magyarokkal telt meg a Gulág, nem maradtak itthon férfiak – vagy a fronton, vagy a munka- és koncentrációs táborokban vesztek oda – így a magyar nők szabad prédáivá váltak a szovjet kiskatonáknak.

Éppen úgy, mint manapság a liberális magyarázat szerint „szexuálisan kiéhezett, biológiai igényüket valóra váltó” migránsoknak a nyugat-európai nők. Csak ezek egy része önszántából ment a bele a később tragikussá váló együttlétekbe, míg 1945-ben túlzott önkéntességről nemigen beszélhettünk.

A barna terrort a vörös váltotta. Levegővételnyi ideje sem volt hazánknak.

A kádári megoldás a Forradalmi Ifjúsági Napok (FIN) volt. Egy kalap alá besöpörve Petőfit, Kun Bélát és Szását. Három az egyben. Az igazi forradalmárokat összemosva a vörösterror képviselőivel. Csakhogy kussban legyen a magyar.

Április 4-én jusson eszünkbe mindez. Nem volt olyan rég, emlékezetünknek el kell bírnia ezt a „megterhelést”.

Mert ez volt a kommunista emlékezetpolitika.

Ma – hála istennek – mindez már másképpen van.

Száz év Október - Vasárnapi üzenet, 2017.október 29.

Csúri Ákos
2017.10.29.

Száz év százmilliónyi halottal. Egy ordas eszme – szó szerint – kilőtte magát az Auróráról Szentpétervárott 1917. október 25-én (amit, persze, 1956 miatt nálunk gyorsan november 7-ére tettek), és egy törpe Uljanov (mozgalmi és gyilkos nevén, Lenin) vezetésével ránk szabadította a XX.század legvéresebb diktatúráját. Igen, a legvéresebbet. (Ez nem felmentés a barna terrornak).

Hogy aztán a dicsőség megszerzése után, villámgyorsan kiiktassák – jó bolsevik szokás szerint – a belső ellenzéket és a rendszer alapjául tegyék a rettegést.

Éhezés és Gulág. Lenin, Trockij, Buhalov, Berija, Sztalin. Gyilkosok.

Meg persze legjobb hazai tanítványaik: Rákosi, Gerő, Rajk, Marosán, Kádár, Horn.

Egytől egyig vér tapad a kezeikhez. (Meg a „vértelenek”: Gyurcsány, Botka, Szanyi.)

Nem hinném, hogy a bevodkázott, berumozott matróz az Auróra fedélzetén azon a mámoros hajnalon ezt akarta. Átmosták az agyát, szebb jövőt ígértek neki, a mintegy „járulékos veszteségekről” kevésbé tájékoztatták. És persze ki tudja, hogy velük mi lett? Meddig maradtak életben? Atilla temetéséről tudjuk, hogy megölték a temetőket, majd megölték a temetőket megölőket, aztán azokat, akik megölték azokat, akik megölték...

Szóval, valahonnan innen (is) táplálkozhatott a Nagy Októberi módszertana.

Százmilliónyi emberre teszik a kommunizmus áldozatait.

És milliárdos a szellemi károkozás. Lebutított embermilliárdok mentek csukott szemmel fejjel a falnak. Vakon és ügybuzgón. És még mindig közöttünk élnek. Sok esetben gyerekeikben, unokáikban újjászületve.

Száz éve komoly mételyt szabadítottak a világra.

Ideje lenne végleg megszabadulni tőle.

Ebben jó úton haladunk. Lengyelországban, Csehországban konkrétan szarrá verték a posztkomcsi baloldalt a legutóbbi választásokon, és a Nézőpont Intézet friss felmérése szerint hazánkban a teljes lakosság körében immáron csak 5% az MSZP aránya.

Véreim!

Van egy hetünk november 7-ig, hogy a véres centenárium „tiszteletére” végleg eltüntessük őket a közéletből! 

Ezeket a cikkeket olvastad már?