Blogolj!

NYÚZ 7.

Csúri Ákos
2015.10.14.

„Az Index információja szerint az Együttből kivált Szolidaritás tovább bomlik. A „szolisok” (így nevezi őket a balos szleng) tiszteletbeli elnöke, a parlamenti képviselő Kónya Péter kiválik a mozgalomból, és új pártot alapít.

A Szolidaritás elnöksége múlt héten döntött arról, hogy tudomásul veszi az új párt létrehozását, amely a mozgalomtól szervezetileg teljesen független lesz. „Az Elnökség tudomásul veszi, hogy Kónya Péter – részben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egyesület egyes tagjainak részvételével – az egyesülettől szervezetileg teljesen független pártot kíván alapítani"– áll az elnökség egyik határozatában. Az elnökség arról tárgyalt, hogy kezelhetetlen már a belső ellentét két tábor között: a szolisok egy része pártot akart, míg a másik csapat civil mozgalmat. Kónya pártalapítása pedig feloldhatja ezt a belső feszültséget. Kónya jelezte, hogy amint bejegyezték az új pártot, lemond az elnöki tisztségről, kilép a mozgalomból, pontosabban csupán pártoló tag lesz. A Szolidaritás elnöksége pedig nem zárta ki, hogy egyszer majd együttműködik Kónyával, de ez most „nem időszerű”.

A Szolidaritás elnökségi ülésének jegyzőkönyvében szerepel, hogy a mozgalom „a létrejövő új párt megalakításával kapcsolatban nem ad ki sajtóközleményt, és tartózkodik a közvélemény más módon történő befolyásolásától is”.

Kár.

Címkék: kónyapéter, NYÚZ

Ezeket a cikkeket olvastad már?