Blogolj!

Jézus szivárvány Mikulása - Vasárnapi üzenet, 2017.december 24.

Jézus, amikor megszületett – értelemszerűen - még nem tudhatott Miklós püspökről.

Így azt sem tudhatta, hogy egyszer ez a püspök szent lesz és neve napját a gyerekek Mikulásként várják, tisztelik és szeretik.

Jézus azt sem tudhatta és érthette, hogy miért és miként lesz Mikulásból Télapó, majd újra Mikulás.

És azt sem tudhatta, hogy születését a keresztény világ Karácsonyként ünnepli, fát állít tiszteletére, hallelújázik, és a csend, a béke, a megértés és szeretet uralja – jobb esetben – világra jöttét.

Jézus így azt sem tudhatta és érthette, hogy miért és miként lesz Karácsonyból Fenyőünnep, majd újra Karácsony.

De – gondolhattuk – a kommunizmus összeomlásával és formális megsemmisülésével helyére került mindent: Mikulás újra Mikulás, a Karácsony újra Karácsony lett.

Egészen 2017-ig maradt normális a világ Európában.

A Mikulásnak piros köpenye volt, Karácsonyra pedig adventi betlehemi jászol-állítással készültek a köztereken.

2017-ig.

Németországban aztán – hogy senki érzelmei ne sérüljenek – idén megjelent a SZIVÁRVÁNY színű Mikulás, és a jászol – pásztorok, kis Jézus, három király, József, Mária et cetera – helyett a Grimm testvérek mesefiguráit csodálhatja  a kis Hansi. Aki jó esetben még német és nem keverék török, afgán, szír, iraki, bosnyák, vagy paki.

Szintén az érzelmek óvása végett szedik le templomokról(!) a keresztet, retusálják ki a kereszténység jelképét a fogyasztói társadalomhoz szóló kiadványokban.

Mert olyan kurvára meg akarnak megfelelni. Minek is?

Szintén az érzelmek óvása végett lesz Karácsony helyett a fény ünnepe, érzékenység miatt nem misézik az olasz pap, miközben francia társát a fenemód érzékenységükben védettek Allahu Akbar! kiáltással ölik meg misézés közben. (Átvágva torkát, csakhogy jó legyen.)

Jézus, amikor megszületett, mindezt még nem tudhatta.

Most fentről csóválja fejét.

Mert Jézus nem ezt akarta.

És mi sem.

Ezeket a cikkeket olvastad már?