Blogolj!

Churchill és amohamedánizmus - Vasárnapi üzenet, 2017.június 18.

Csúri Ákos
2017.06.18.

Ma is idéznék egyet.

Tőle: Winston Churchill.

Ebből az évből: 1899.

Ezzel az eredeti címmel: The River War. 

„A fanatizmusról és az apátiáról...


Mily irtózatosak azok a tilalmak, amiket a mohamedánizmus ír elő a követőinek! A fanatikus őrjöngés mellett, ami oly veszélyes egy emberben, mint a veszettség a kutyában, ott van az a félelmetes, fatalista apátia. Ennek hatásai jelen vannak számos országban: könnyelmű szokások, szervezetlen mezőgazdaság, lomha kereskedelem és a tulajdon bizonytalansága a jellemző mindenhol, ahol a Próféta követei élnek.

Elfajzott érzékiség fosztja meg az életet a kellemtől és a kifinomultságtól, aztán a méltóságától és a szentségétől.

A tény, hogy a mohamedán jog szerint minden nőnek valamely férfi abszolút tulajdonában kell lennie, akár gyerekként, akár feleségként vagy ágyasként, elhalasztja a rabszolgaság végső megszűnését addig, amíg az iszlám elveszíti nagy hatalmát az emberek között.

Egy-egy muszlim ragyogó tehetséget mutathat fel, de e vallás befolyása megbénítja a hívei társadalmi fejlődését.

Nincs ennél nagyobb visszahúzó erő a világban. A mohamedanizmus messze nem haldoklik: militáns és térítő hitről van szó. Már kiterjedt Közép-Afrikára mindenhol félelem nélküli harcosokat nevelt; és ha a kereszténységet nem védené a tudomány erős karja, azé a tudományé, ami ellen hiába harcolt, a modern Európa civilizációja elbukhat úgy, ahogy az ősi Róma civilizációja is elbukott”. 

És akkor most szeretném látni azon migránssimogatók arcát, akik Párizs, Köln, Berlin, Manchester, London, Nizza és még számtalan, eltitkolt német falvacska, városocska történetei után jól eső érzéssel kortyoltak egyet italaikból, vagy szippantottak spanglijaikból az újabb, Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárás hallatán. 

Mert vannak ilyenek. Sokan.

Ők nem Churchillt olvasnak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?