Blogolj!

Töke van a menyasszonynak

Nálunk valahogy minden félig sikerül. A történelminek szánt közönségfilm egészen közönséges elemeket sorjáztat: Fluor Tomi szelleme kísérti szegény Kincsem paripát, aki ugyan történetileg kanca (nőstény), ám a 3 milliárdos katyvaszban speciel tökei nőttek.

Na most tudom én, hogy ebben a metroszexuális vagy mifene korban már a lovaknak sem könnyű, nekik is meglehet a maguk LMBTQ-ja, de azért legalább 3 milliárdért, kosztümös Fluor Tomi-hiphop-szelfi jó fejségért ne reklámozzuk.

Seggfejség ez.

De mindegy is. A. Vajna megmondta, hogy Hunyadiról rossz forgatókönyvet kapott, ezért nem készül film. Lehet. De nem csak Hunyadi van. Ott a pozsonyi csata, például. A Blogstaron már ismertettek egy regényt (Óperencia), amely egészen különleges szemszögből mutatja be – történelmi és hadtörténeti tények alapján – a pozsonyi csatát. (Itt és itt és itt érdemes elolvasni a vonatkozó blogposztokat).

Az nem baj, hogy Vajnának, meg a fő pénzosztó Havas Ágnesnek, meg a fő pénznyelő Hutlassa producernek gyökeresen más a magyar történelemről alkotott képe, gondolkodása és felfogása, mint nekem, vagy másoknak. Ez még akár izgalmas beszélgetés, disputa tárgya is lehetne. A baj az, hogy a „mások” történelemszemlélete nemhogy támogatást nem kap, hanem jószerivel pályázni sem tud a mindenhatóknál. Akiket nem zavar (lévén demokrácia van) Nagy Ervin Vajna-fikázó nyilatkozata (azért a lóvét szépen zsebre tette), akiket nem zavar a Café PR és a Café Film bajnaista múltja (a Hajdú-Bét sértetteket talán egy picit jobban zavarja…), hiszen valahol egy akolból valók.

A gond a végtermékkel van. A Dumapárbajból (véletlenül itt is: Café Film, Hutlassa, Havas, Vajna) lehetett volna egy jó, de legalábbis sikeres film, hiszen az akkor pályájuk és népszerűségük csúcsán lévő két stand-upos (Kiss Ádám és Hadházi László) vitték főszereplőkként a szellemileg hihetetlenül szegényes, ötlettelen forgatókönyv sztoriját, de még ebből is sikerült egy unalmas, nyögvenyelős, erőltetett szart csinálni. (Nem a humoristák hibájából).

Majd jött ez a Kincsem.

És Johnny Depp.

NAGY ERVIN A KINCSEM PLAKÁTJÁN

JOHNNY DEPP A CHARLIE ÉS A CSOKIGYÁR PLAKÁTJÁN

MAGA JOHNNY DEPP

És a pipa, hogy megcsináltuk a nagy magyar nemzeti és történelmi filmet.

Tökös kancával, szelfivel, Fluor Tomival és Amerika-majmolással.

Köszönjük, nem kérjük. „Eléjben” talán. De ott meg csak röhögni fognak rajtuk… Bár, lehet, hogy ott már töke van majd minden menyasszonynak…

Ezeket a cikkeket olvastad már?