Blogolj!

NYÚZ 17.

Csúri Ákos
2015.12.06.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Együtt nevében felszólítom önt, hogy ne forduljon nemzetközi bírósághoz a kötelező kvóta ellen, a már beadott keresetet vonja vissza! Ön a jelenleg folytatott politikájával Magyarországot keletre sodorja, szembeállítja nyugati, történelmi szövetségeseivel, pedig Magyarországnak ez nem érdeke.

Közös hazánk akkor tudja érvényre juttatni nemzeti érdekeit, ha történelmi távlatban gondolkozva, a jelenlegi gazdasági válsághelyzet, a menekültkrízis és a schengeni övezet szétesése közepette belátja: Európának közösen kell emberséges és jogszerű megoldásokat találnia.

A kötelező kvóták magyar elutasítása és az Európai Bírósághoz fordulás nem ilyen politika. Ez sem biztonságot nem teremt, sem a válságot nem enyhíti.

Balfácánok

Tegnap a Teréz körúton összefutottam egy rég nem látott, vállaltan baloldali ismerősömmel, aki a köszöntés után rögtön megkérdezte:

- Te, Ákos, ki volt az a balfasz tőlünk, aki kitalálta ezt a plakát-átragasztást, tépkedést?

-  Nem tudom, Te ismered őket.

Aztán csak ömlött belőle, hogy tényleg mekkora balfaszok (szó szerinti idézet, elnézést az olvasótól), mert kezdenek végre összeállni, kidugni a fejüket a homokból és akkor ezzel az idióta hisztériával szépen a kormány kezére játszanak. Csak álltam csendben, bólogatni nem mertem, mosolyogni meg pláne nem. Ritkán értek egyet ennyire baloldali ismerősömmel, hiszen csak a a vak nem látja, hogy míg balliberális médiában és médiával egyetemben néhány hete még az MSZP is a gyurcsányi propagandát harsogta, hogy megbukott a nemzeti konzultáció, mert alig küldenek válaszokat az emberek, még a Fidesz hívei sem,  addig a plakát-hekkelések után már kénytelenek hírül adni, hogy több mint félmillió ember küldte vissza postai úton a nemzeti konzultációs kérdésekre adott válaszát. (És akkor az internetes válaszadókról még nem beszéltünk).

Ezeket a cikkeket olvastad már?